Açık Lise Kayıtları Son Gün Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesine 2023-2024 eğitim öğretim yıllarına ilişkin 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme son günü ne zaman sorusunun cevabı haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılları eğitim - öğretim yılı 1. dönem yapılacak olan kayıt ve kayıt yenileme süreleri 15 Eylül tarihinde başlamıştı, açık öğretim lisesine yapılacak ilk kayıt ve kaydı daha önce olanlara ilişkin kayıt yenilemek isteyen öğrenci adayları için işlemler bugün saat 17:00'da son bulacak. 

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Nasıl Yapılır?

Açık öğretim lisesine kayıt yapmak isteyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler aralığında bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurarak kayıt ve yenileme işlemlerini tamamlayabilecektir. Kayıt yenileme sınav ücreti olan 160 TL'yi Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı bankalara ödenebilecek. 

Yeni Yönetmelikte Açık Öğretim Lisesine Geçmek Zorlaşacak

Diğer yandan, önceki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılasına Dair Yönetmelik kapsamında açık liseye geçmek için bazı koşullar eklenmişti. Yönetmelik kapsamında milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, bakanlıkça mazerti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümleri uyarınca örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görme hakkını kaybetmiş öğrenciler gibi istisna durumları haricinde açık öğretim lisesine geçiş yapmanın önü kapatılmıştı. Bunun dışında örgün eğitimde öğrenim görmekte olan öğrenciler 2 yıl sınıfta kalmadığı sürece açık öğretim lisesine geçiş yapamayacaklar.