• Haberler
  • Gündem
  • Brüksel'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var.

Brüksel'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var.

Son dakika haberi: Brüksel'de meydana gelen silahlı saldırıda, en az 2 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen bu korkunç olayda, bir saldırgan etrafa rastgele ateş açtı. Saldırganın yakalanması için yoğun bir çalışma başlatılırken, ülkede terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, saat 19.15 civarında turuncu mont giyen bir kişi, motosikletle Sainctelette Meydanı'na geldi ve ardından d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınındaki bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inip bir binaya girdiği ve izlerin kaybolduğu gözlendi.

Saldırı sonucu yaşamını yitiren 2 kişinin, EURO 2024 Elemeleri sırasında Belçika ve İsveç milli futbol takımlarının karşılaşmasını izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede meydana gelen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına dair henüz elimize ulaşmış bir bilgi yok.

Ayrıca, saldırının meydana geldiği bölgedeki mağazaların kapatıldığı ve terör alarmının en üst seviyeye yükseltildiği belirtildi.