• Haberler
  • Magazin
  • Burcu Esmersoy'un Beğendiği Paylaşım Sosyal Medyayı Birbirine Kattı!

Burcu Esmersoy'un Beğendiği Paylaşım Sosyal Medyayı Birbirine Kattı!

Geçtiğimiz günlerde Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'nin vurulması ile İsrail'in savaş suçu işlediği konusunda paylaşımlar yapılmıştı. Yaşanan bu olay üzerine pek çok ünlü, sosyal medya hesaplarından İsrail'i kınamıştı. Ancak Burcu Esmersoy'un beğendiği bir paylaşım, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Gazze’de el-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulması ile İsrail’in savaş suçu işlediği konusunda paylaşımlar yapılmıştı. Yaşanan bu olay üzerine pek çok ünlü, sosyal medya hesaplarından İsrail’i kınamıştı. Ancak Burcu Esmersoy’un beğendiği bir paylaşım, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Uzun yıllardır İsrail ve Filistin arasındaki çatışma devam ediyor. Ancak son günlerde bu çatışmanın dozu oldukça artmış durumda. Gazze’de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’nin İsrail tarafından vurulduğu iddiası, ülkemizde de büyük bir tepki ile karşılanmıştı. İsrail’in açık bir şekilde savaş suçu işlediğine yönelik, kadın ve çocuklar dahil sivillere saldırmış olmasına karşı ünlüler de tepkilerini sosyal medya aracılığı ile duyurmuştu. Ancak Burcu Esmersoy’un bu konuda bir paylaşım yapmaması ve onun yerine İsrailli oyuncu Gal Gadot Varsona’nın paylaşımını beğenmesi büyük yankı uyandırdı.

İsrailli oyuncu olan Gal Gadot Varsona, sosyal medya hesabında Davut Yıldızı paylaşarak “İsrail’in yanındayım” şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Burcu Esmersoy ise yapılan bu paylaşımı beğenmişti. Yönetmen Tülay Gökçimen ise Burcu Esmersoy’un bu hareketine yönelik olarak ağır eleştirilerde bulundu. Gökçimen, Burcu Esmersoy’un beğenmiş olduğu paylaşımın ekran görüntüsünü alarak kendi sosyal medya hesabında paylaştı. İsrail’in yakın bir tarihte 1000’e yakın insanı katlettiğini ifade eden Yönetmen Gökçimen, “Filistin’i sevmeyebilir ve Müslüman olmayabilirsin fakat bu kadar korkunç bir katliam sonrasında katilden yana olmak insanlık dışıdır” şeklinde bir paylaşım yaptı. Paylaşımın devamında ise elinde oyuncağı ile öldürülen çocuklardan bahseden Gökçimen, “merhamet etme duygun olmasa bile bu kadar açıktan da destek vermek…” şeklinde paylaşımını noktaladı.

Burcu Esmersoy’dan Şok Açıklama

Kendisine yönelik tepkiler ve eleştiriler alan Burcu Esmersoy ise konuya dair bir açıklama yaptı. Esmersoy, Gazze’de yaşana korkunç olay karşında herkes gibi çok üzgün olduğunu ve bu korkunç zulme elinden geldiğince tepki gösterdiğini ifade etti. Tüm bu yaşananlara kahrolurken ilk başta neden bu hakaret ve ağır eleştirilere maruz kaldığını anlayamadığını dile getiren Esmersoy, sosyal medya hesaplarına ofis arkadaşlarının da erişimi olduğunu belirtti.

Esmersoy, yaşanan bu olayda kimin suçu olduğunu araştıracağını ve o kişinin kim olduğunu bulmaya çalıştığını vurguladı. Bu konuya açıklık getirmek için hızlıca paylaşım yapan Nurcu Esmersoy, Gazze’de yaşananlarla ilgili olarak İsrail’in yanında olmadığını da açık bir şekilde ifade etti. Son olarak Esmersoy, dünya barışının bir an önce sağlanabilmesi temennisini de dile getirirken, kamuoyunu elinde olmadan meşgul ettiği için de özür diledi.