• Haberler
  • Ekonomi
  • Emeklilere Özel Düşük Faizli Kredi Fırsatı! 50 Bin TL'yi Anında Alabilecekler

Emeklilere Özel Düşük Faizli Kredi Fırsatı! 50 Bin TL'yi Anında Alabilecekler

Ülkemiz genel olarak, ekonomik açıdan zorlu bir süreçten geçerken, bu süreçten en çok etkilenen kesimlerden birisi de emekliler oluyor. Finansal açıdan çeşitli zorluklarla mücadele etmeye çalışan emekliler için Halkbank, bir adım daha attı. Daha önce de emeklilere özel farklı kampanyalar düzenleyen kamu bankası, bu kez de düşük faizle kredi vereceğini duyurdu.

Kamu bankaları arasında yer alan ve çeşitli kampanya ve avantajları ile sık sık gündeme gelen Halkbank, emekliler için yeni bir kredi kampanyası başlattığını duyurdu. Son dönemdeki olumsuz ekonomik şartlarla boğuşmakta olan emekli vatandaşlar için bir dizi farklı kampanya düzenleyen Halkbank, bu sefer de 50 bin TL’lik düşük faizli kredi kampanyasını başlattı. Faiz oranlarının %4’ü geçmiş olduğu bugünlerde, Halkbank’ın emeklilere özel bu düşük faizli kredisi oldukça dikkat çekecek gibi görünüyor.

Halkbank Düşük Faizli Kredi Detayları

Türkiye’de yaşamakta olan vatandaşlar, zorlu ekonomik şartlarla mücadele etmeye devam ediyor. Bu süreçte asgari ücretliler, işsizler kadar emekliler de zorlanıyor. Özellikle emekli maaşlarına son yapılan zammın yetersiz kalması nedeni ile pek çok emekli vatandaş, maddi olarak destek arıyor. Halkbank ise emekli vatandaşların aradığı desteği sunabilmek için çeşitli hizmetler sunmayı hedefliyor.

Kamu bankası olan Halkbank, emekli müşterileri için indirimli faiz oranı uygulayacağını duyurdu. Banka, emekliler için vereceği ihtiyaç kredisinin oranını %3.89’a çekti. Normal ihtiyaç kredisinin faiz oranı ise daha yüksek olacak. Bununla birlikte Halkbank, geri ödemeler için de emeklilere kolaylıklar sağlamayı vaat ediyor.

Halkbank’ın emeklilere verecek olduğu ihtiyaç kredisinin miktarına göre, oranlar ve vade sayıları değişebiliyor. 50 bin TL’ye kadar çekilecek olan krediler için 36 ay vade imkanı sağlayan banka, 50 bin TL ile 100 bin TL arasındaki kredi tutarları için ise 24 aylık bir vade imkanı sunmakta. Eğer çekilecek olan tutar 100 bin TL’yi geçerse, vade sayısı 12 aya kadar düşebiliyor.

Emekli bir vatandaş, Halkbank’tan emeklilere özel 25 bin TL’lik ihtiyaç kredisi çekerse, vade sayısı 36 ay ve faiz oranı ise %3.89 olarak hesaplanıyor. Buna göre vatandaşlar, geri ödemelerini aylık olarak sadece 1.521 TL miktarında yaparak bu fırsattan yararlanabiliyorlar.