• Haberler
  • Dünya
  • Fas'ta El-Huz Bölgesindeki Depremde Can Kaybı Artıyor: 2.497 Ölü, 2.476 Yaralı

Fas'ta El-Huz Bölgesindeki Depremde Can Kaybı Artıyor: 2.497 Ölü, 2.476 Yaralı

Fas'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli depremin ardından can kaybı ve yaralı sayısı hızla artmaya devam ediyor. Fas yetkilileri tarafından yapılan son açıklamaya göre, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2.497'ye yükselirken, yaralı sayısı da 2.476 olarak açıklandı.

Fas'ın El-Huz bölgesinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından can kayıpları hızla artıyor. Faslı yetkililer tarafından yapılan son açıklamalara göre, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2.497'ye yükseldi. Aynı zamanda yaralı sayısı ise 2.476 olarak kaydedildi.

El-Huz bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısının bin 142 olduğu belirtilirken, Taroudant'ta 764, Chichaoua'da 202, Ouarzazate'de 41, Marakeş'te 18 ve Kazablanka'da 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yetkililer, can kaybının artmasından büyük endişe duyuyorlar.

Depremin yol açtığı yıkım, ABD'li uydu şirketi Maxar tarafından sağlanan uydu görüntüleriyle de belgelendi. Marakeş'in 55 kilometre güneyinde yer alan Amizmiz kasabasındaki yıkım, görüntüler aracılığıyla gözler önüne serildi. Bu felaket, ülke tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Depremin etkileriyle başa çıkmak ve kurtarma çalışmalarını sürdürmek için Faslı yetkililer ve uluslararası yardım ekipleri olağanüstü çaba sarf ediyorlar.