DSİ'nin KPSS'li, KPSS'siz Sözleşmeli Personel Alımı Sona Eriyor! 5 İlde Ultra Personel Alımı

Devlet Su işleri personel alımı başvurusu sonlanıyor. 5 farklı alanda 7 farklı sözleşmeli personel kontenjanı ve başvurunun detayları haberde.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan personel alım ilanına göre devlet Su işte genel müdürlüğü 5 farklı alanda istihdam edebilmek üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirebilecek.

DSİ personel alım kontenjanı ne kadar?

Devlet Su işleri personel alımı toplamında 7 kişilik bir kadro ile tamamlayacak. Bu kapsamda alımlar bir kişi ağ uzmanı, bir sistem uzmanı, bir kıdemli CBS yazılım geliştirme uzmanı, 3 kişi kıdemli yazılım geliştirme uzmanı, bir kişi iş analisti olacak şekilde 7 kişilik kadro ile alım gerçekleşecek.

Başvurular sonlanıyor

Demle Su işleri sözleşme ile personel alımı başvurusu için 18 Eylül 2023 tarihli başlayıp en geç 29 Eylül 2023 tarihine kadar başvuruyu tamamlaması isteniyor. Başvurular sadece elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru değerlendirmesi nasıl yapılacak?

DSİ personel alımı için başvurular KPSS puanı ve YDS puanı ile gerçekleşip değerlendirmede bu şekilde olacaktır. KPSS puanın %70’i ve YDS puanı %30’u göz önünde bulundurularak yapılacak değerlendirmeye göre en yüksek puanın en düşük puana kadar yapılacak sıralamayı ile adaylar sınava alınacaktır.

KPSS'siz vatandaşlarda başvuru yapabiliyorlar

Söz konusu DSİ personel alımı için KPSS puanı olmayan vatandaşlarda başvuru yapabilecek. Puanı 70 olarak ele alınacak olup YDS puanı 0 olarak hesaplanacaktır buna göre KPSS puanı ile yapılan başvurularda elbette ki avantaj yüksek oluyor.

Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Adayların bilgileri kariyer kapısı üzerinden 13/10/2023 tarihinde gelebileceklerdir.