• Haberler
  • Yaşam
  • Hastanelere 18 ila 53 Yaş Arası Personel Alınıyor! Mülakatsız Hasta Kayıt Görevlisi Alımı Başvuru Şartları

Hastanelere 18 ila 53 Yaş Arası Personel Alınıyor! Mülakatsız Hasta Kayıt Görevlisi Alımı Başvuru Şartları

İŞKUR Türkiye'deki işgücü piyasası düzenlenmesi ve istihdamın artması amacıyla önemli bir kamu kuruluşudur.

Hasta kabul kayıt görevlisi gibi pozisyonlar için alım ilanları İŞKUR’un resmi internet sitesinde yayınlanabilir bu yüzden iş arayana düzenli olarak güncel ilanları takip etmelidirler. İŞKUR’un bazen kendi personel ihtiyaçları doğrultusunda personel alımı yapabilme ihtimalinin olduğu unutulmamalıdır. Hasta kabul kayıt görevlisi gibi pozisyonlar için alımlar yapılabilir.

İŞKUR’un işleyişi iş arayanlar ve iş verenler arasında dengeyi sağlamak içindir. İş arayanların iş bulma sürecinin desteklemek için farklı çeşitlerde hizmetleri bulunmaktadır. İş arayanlar İŞKUR’un resmi internet sitesi veya fiziksel şubeleri aracılığıyla iş ilanına erişip başvuruda bulunabilirler. Ayrıca mesleki eğitim programları iş başvurusu hazırlama destekleri gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. İŞKUR iş arayanların yetenekleri ve ilgi alanlarına uygun işleri bulmalarına ve başvuru yapmalarına yardımcı olur.

Personel Alınacak

İŞKUR üzerinden yapılan duyuruya göre özel sektörde hasta kabul kayıt görevlisi alımı yapılacak. Hasta kabul kayıt görevlileri sağlık kurumlarında tedavi gören hastaların giriş süreçlerinden çıkışlarına kalan olan tüm işlemlerini kayıt altında tutan kişilerdir. Bu meslek hastaların gereksinimlerini karşılamak ve sağlık kurumlarının düzenli çalışmasını sağlamak için son derece önemli bir mevkidir.

Hasta kabul kayıt görevlileri sağlık kurumlarında çalışan ve hasta kabul süreçleri ile ilgilenen personellerdendir. Bu kişiler hastaların kayıtlarını tutar, hastane çıkış işlemine kadar takip eder, gerekli dosyaları hazırlar, işlemi tamamlanan dosyaları düzenler ve arşivler. Ayrıca hasta kabul kayıt görevlilerinin tıbbi terminolojiye hakim olmaları beklenir çünkü hastaların tıbbi belgeleri ve raporları ile çalışmaktadırlar.