• Haberler
  • Ekonomi
  • Hükümetten Asgari Ücret Açıklaması Geldi! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar?

Hükümetten Asgari Ücret Açıklaması Geldi! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar?

Son günlerde asgari ücretle ilgili yapılan araştırmalar önemli bir artış göstermekte. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı için geri sayım başlarken, vatandaşlar asgari ücretin belirlenme süreci, miktarı ve açıklanma zamanını merak ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 11 Aralık tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu önemli toplantı öncesinde kamuoyu, yeni asgari ücret miktarının ne kadar olacağını merak ediyor. Komisyonun alacağı kararın ardından belirlenecek olan miktar, geniş bir kesimi etkileyecek.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret, yasa gereği belirlenen bir süre içerisinde işçi, işveren ve hükümeti temsilen beşer temsilciden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmekte. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, komisyonu toplantıya çağıracak ve Aralık ayı içerisinde komisyon dört kez toplanacak. Bu toplantılar, yeni asgari ücretin belirlenmesi için büyük önem taşıyor. Aralık ayında gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla asgari ücret zammı belli olacak. Bu toplantılardan ilkinin 11 Aralık 2023 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz Temmuz ayındaki ara zamla beraber, net asgari ücretin 8 bin 506 liradan 11 bin 402 TL'ye yükselmişti. Ekonomi çevreleri ise 6 aylık artış oranının tahmini olarak yüzde 40 civarında olacağını öngörmekte. Bu durumda, asgari ücrete yüzde 40 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Eğer beklenildiği gibi bir oranda zam yapılırsa asgari ücret, 15 bin 962 liraya yükselecek. Ancak kesin oranın netleşmesi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun alacağı karara bağlı olacak.