• Haberler
  • Gündem
  • Kahramanmaraş Depreminin Küçük Kahramanı: Ahmet Eren'in İkinci Sınıfa Dönüşü

Kahramanmaraş Depreminin Küçük Kahramanı: Ahmet Eren'in İkinci Sınıfa Dönüşü

Adıyaman'da meydana gelen depremin ardından çöken bir apartmanın enkazından 72 saat sonra sağ kurtarılan 8 yaşındaki Ahmet Eren Aydın, hikayesiyle yürekleri sızlattı. Kurtarma ekiplerine enkaz altından çıkar çıkmaz "Nereye götürüyorsunuz, yarın okulum var" diye sormuştu. Şimdi ise dedesinin yaşadığı Mersin şehrinde yeni bir hayata merhaba dedi ve okuluna başladı.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta yaşanan depremler, büyük bir trajediye neden oldu. Bu depremlerde 50 binden fazla insan hayatını kaybederken, 11 il de ağır hasar aldı. Adıyaman, bu felaketin en çok etkilendiği illerden biri oldu. Ancak, Adıyaman'da da umut veren hikayeler ortaya çıktı.

Adıyaman'da çöken bir apartmanda, Fatih (33) ve Ayşe Aydın (28) çifti, küçük çocukları Ayşe Sera (4) ile 1,5 yaşındaki Betül ile birlikte hayatlarını kaybettiler. Ancak, depremin hemen ardından başlayan kurtarma çalışmaları sayesinde bir mucize gerçekleşti. AFAD koordinesinde çalışan Zonguldak'tan gelen Türkiye Taş Kömürü Kurumu personeli madencileri, 72 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından küçük Ahmet Eren'i sağ salim kurtardılar. Sağ kurtulan Ahmet Eren, kurtarma ekiplerine döneminde, "Nereye götürüyorsunuz, yarın okulum var" demişti.

Ahmet Eren'in tedavisi başarıyla tamamlandı ve sağlığına kavuştu. Şimdi ise Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan dedesi Ahmet ve babaannesi Ayşe Aydın ile birlikte yaşıyor. Bugün, Mut Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda ikinci sınıfa başladı. Okula dedesi ile birlikte gelen Ahmet Eren, bahçede arkadaşlarıyla oynayarak uzun bir aradan sonra özlem giderdi.

Ahmet Eren, depremin ardından geldiği Mersin Mut'ta birinci sınıfın ikinci dönemini tamamlamış ve şimdi ikinci sınıfa yürek dolusu bir sevinçle başlamıştı. Okula döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Ahmet Eren, "3 aydır yoktum. Çok mutlu oldum. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı özlemiştim. İlk geldiğimde okulumu çok sevmiştim" dedi.

Diğer öğrenciler de okulların tekrar açılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyarak, uzun bir süre boyunca hasret kaldıkları arkadaşlarıyla tekrar bir araya geldiklerini ifade etti.