Kasım 2023 kredi kartı faizleri ne kadar?

Türkiye'de kredi kartı kullanan sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ederken bu süreçte Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesi faizleri değiştirdi.

Türkiye'de kredi kartı kullanan sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ederken bu süreçte Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesi faizleri değiştirdi. Kredi kartı faizlerinin artırılacağı duyuruldu.

Kredi kartı kullananlara gelen kötü haber sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz artırımına gitmişti. Son olarak ise politika faizi 500 baz puan artarak da yüzde 30'a çıkarken de bu ay Merkez Bankası'nın da yine faiz artırım kararı alması da beklenmesinden sonra kredi kartı sahiplerine de kötü haber geldi.

ORANLAR YÜZDE 3,71'E YÜKSELDİ

Seçim öncesinde sürekli olarak faiz indirimine gidilmesi ve ekonomik açıdan da pek çok olumsuz sonuçları da bir araya getirdi. Bu noktada da enflasyonun artması sonrası vatandaşlar da tercihlerini bankaların kredi ve kredi kartlarından yana kullandı. Son etapta ise Merkez Bankası'da faiz artırım kararıyla beraber de kredi kartı faiz oranları yüzde 3,71 civarına kadar yükseldi.

1 KASIM'DA BAŞLAYACAK

Türkiye'de 1 Ekim tarihinde Meclis, yeni yasama yılına başladı. Sonrasında ilk defa Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaparken sıkı para politika çalışmalarının devam edeceği ifade edilirken bunun da aslında ilerleyen aylarda da faiz artırım kararlarının olabileceğinin de sinyali verildi. 

Bu açıklamadan sonra Morgan Stanley ise yeni bir rapor yayımladı. Merkez Bankası ay ay da 500 baz puan artırım kararının alınması halinde kredi kartı faizleri 1 Kasım’da yüzde 3,71’e çıkacak. Kullanıcıların hesaplarında bakiye yoksa da faizler yüzde 4,47 olarak güncellenecek.