• Haberler
  • Yaşam
  • Kasım Ayında Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman?

Kasım Ayında Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman?

Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak gibi sorular vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaya başladı. Bu program Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılarak her ay ödemeyi almaya hak kazananların hesaplarına yatmaktadır. Kasım Ayında Aile destek programı ödemeleri ne zaman yatacak sorusunun cevabı haberimizin devamında...

Kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, ödeme tarihleri belli mi, ayın kaçında yatacak sorularının cevapları merakla beklenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından her ay ödemelerin yapıldığına dair açıkılamada bulundu.

2023 yılı Kasım ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Kasım ayında yatacak sosyal yardım paralarının hesaplara ne zaman geçeceği hususunda herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Fakat Aile Destek Programı ödemeleri, her ay hazırlanan ödeme listeleri kapsamında merkezi olarak yapılmaktadır. 

Geçtiğimiz Ekim ayında ise ayın 10'unda ödemeler hesaplara yatmaya başanmıştı. 

Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelirinin ise ayın 15'inden itibaren ödenmesi beklenmektedir. Bu konu hakkında bilgi geldiğinde haberimizi güncelleyeceğiz. 

Aile Destek Programı Ödemeleri Nasıl Sorgulanır?

Her ay düzenli yapılan ödemeler hesaplara yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden kontrol edebilmektedir.

Bu işlem e-Devlet sisteminden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" > "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra işlem gerçekleştirilebiliniyor. 

Aile Destek Programı Ödemeleri Uzatıldı mı ?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile Destek Programı ödemeleri 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen miktarlar olmak üzere en çok 12 ay süreyle yapılacaktır 

12 aylık ödeme takviminden son ödeme tarihi 2023 yılı Haziran ayı için olup, bu dönemin ödemesini takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek bahsi geçen destek programı sonlandıralacaktı. 

Ancak bu ödemeyi hak kazanan vatandaşra iyi haber geldi. Aile destek programı ödemeleri uzatıldı. Geçtiğimiz bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı Başvuru Şartları Nelerdir ?

Başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmak
  • Mavi Kart sahibi olması
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması
  • 18 yaşından küçük olmak