• Haberler
  • Magazin
  • Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Nerede Çekiliyor? Oyuncuları kimler?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Nerede Çekiliyor? Oyuncuları kimler?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin nerede çekildiği oldukça merak ediliyor. Kudüs'ün özgür olmasını önemli rolü olan Selahattin Eyyubi'nin hikayesini konu alan dizinin ilk bölümü bu akşam ekranlarda buluşacak. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş ve Dilin Döğer'in olduğu dizinin izleyicilerinin merakla cevabını aradıkları soruların cevapları haberimizin detayında.

Dizinin yönetmenliğini Sedat İnci, senaryosunu Serdar Özönalan,  yapımcılığını Akli Film ve proje tasarımını Emre Konuk'un üstlendiği Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyuibi'nin çekim yapıldığı mekanlar araştırılıyor. Kudüs'ün işgal edilmesinden kurtaran Selahaddin Eyyubi'nin yaşam hikayesi anlatıldığı dizinin seyircileri "Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor?" sorusunun cevabını merakla arıyor. 

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Nerede Çekiliyor? Oyuncuları kimler?

Selahaddin Eyyubi Dizisi Nerede Çekiliyor ?

Selahaddin Eyyubi Dizisi Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çekimleri yapılıyor. Yaklaşık 60 dönümlük bir arazinin içine inşa edilen bir platoda çekimler devam ediyro. 

Selahaddin eyyubi Dizisinin Konusu Nedir ?

Haclıların istila etmek istediği İslam Alemini kasıp kavuran 12. yüz yüzyılda Müslümanlar içindeki birlik ve düzenin bozulduğu, başta mukaddes şehir Kudüs olmak üzere birçok İslam toprakları Haçlıların topraklarına katılmıştı. Selahaddin Eyyubi, “Cihana adalet Kudüs’e hürriyet” anlayışıyla yetişmiş, bu uğurda Haçlılar ile savaşan Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazileri’nin başıdır. Tapınak Şövalyeleri, Kudüs’ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatırlar. Askalan düşerse Kudüs güçlenecek, Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır.

Selahaddin buna engel olmak için Askalanlılar’a yardım etmek ister. Fakat büyük bir sorun vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır. Bu sebeple devlet divanından Selahaddin’e izin çıkmaz. Fakat Selahaddin divan kararına rağmen Askalanlılar’a yardıma gider. Selahaddin’i şimdi zorlu engeller bekliyordur. Bu zorlu savaşın ortasında Askalan emirinin kızı Süreyya ile aralarında sevda kıvılcımı tutuşur. Fakat bu savaşta birlik olsalar da ikisi de düşman taraftadır. Yüreklerine düşen sevda kıvılcımı büyüyecek midir yoksa bu savaş düşmanlıkları daha da mı alevlendirecektir? Selahaddin, Askalan’ı kurtarıp hedefine ulaşabilecek midir? Devletin ve sultanın emrini çiğneyip Askalan’a gittiği için cezalandırılacak mıdır?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Nerede Çekiliyor? Oyuncuları kimler?

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi Dizi Oyuncuları Kimlerdir ?

Dizide, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici ve Seda Yıldız'ın aralarında bulunduğu birçok isim yer alıyor.