• Haberler
  • Gündem
  • Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail Malı mı? Kurukahveci Mehmet Efendi Kimin ?

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail Malı mı? Kurukahveci Mehmet Efendi Kimin ?

Sosyal medya üzerinde Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail ordusuna destek vermek için kahve gönderdiği iddiaları üzerine vatandaşlar Kurukahveci Mehmet Efendi kimin, Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail ordusuna destek mi veriyor, Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail malı mı gibi soruların cevabını merakla bekliyor, bunun üzerine Kurukahveci Mehmet Efendi bu konu hakkında açıklama yaptı.

Türkiye'de sosyal medyada Kurukahveci Mehmet Efendi gündemdeki yerini aldı. Gazze'de soykırıma devam eden İsrail ordusu, Kurukahveci Mehmet Efendi firması tarafından İsrail ordusuna destek vermek için kahve gönderdiği iddiaları konuşuluyor. "Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail askerlerine destek için kahve gönderdi" şeklinde yayılan fotoğrafa tepkiler büyüdü. Bu paylaşımın üzerine vatandaşların merakle aradığı sorular arasında Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail’e destek mi veriyor?, Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail malı mı, kimin, boykot mu ediliyor, Kurukahveci Mehmet Efendi’nin sahibi kimdir? şeklinde yer almaktadır. 

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail Malı mı? Kurukahveci Mehmet Efendi Kimin ?

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e Destek mi Veriyor ?

Sosyal medyadaki paylaşımlarda yapılan iddalar üzerine Kurukahveci Mehmet Efendi tarafından bir açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ise, "Değerli takipçimiz, bu hassas bilgilendirme için çok teşekkür ederiz. Kurukahveci Mehmet Efendi olarak böyle bir iddianın muhatabı olmadığımızı ve olamayacağımızı bilmenizi isteriz. Sevgilerimizle...."  şeklinde ifadeler yer aldı.  

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail Malı mı? Kurukahveci Mehmet Efendi Kimin ?

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail Malı mı ? Kurukahveci Mehmet Efendi'nin  Sahibi Kim?

Kurukahveci Mehmet Efendi, 1871 yılında kurulan Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları Ahmet Rıza Kurukahveci ve Ortakları Adi Komandit Şti. bünyesinde üretilen Türk kahvesi, filtre kahve, espresso kahve ve kakao markasıdır.

Mehmet Efendi'nin liderliğini üstlendiği iş, 1871'de kahveyi müşterilere hazır hale getirerek başladı. Daha sonra oğulları Hasan Selahattin, Hulusi ve Ahmet Rıza Bey, aile geleneğini devam ettirdi. Aile, 1934'te "Kurukahveci" soyadını aldı. Bugün, Mehmet Efendi'nin torunları, Ahmet Rıza Kurukahveci'nin vefatından sonra şirketin yönetimini devraldı. Hulusi Kurukahveci ve Mehmet Kurukahveci, şirketi yönetiyor. Saadet Semra Göney ve Ayşe Refhan Songur ise kız kardeşleri olarak, şirket yönetiminde aktif rol almıyorlar.