• Haberler
  • Ekonomi
  • Mazda Türkiye'den mi çekildi? Mazda Türkiye'den neden çekildi?

Mazda Türkiye'den mi çekildi? Mazda Türkiye'den neden çekildi?

Japon otomobil markası Mazda, Türkiye otomobil pazarında artan kur ve vergi oranlarıyla beraber de sıkıntılı hal almaya devam ediyor.

Japon otomobil markası Mazda, Türkiye otomobil pazarında artan kur ve vergi oranlarıyla beraber de sıkıntılı hal almaya devam ediyor. Bu doğrultuda da azalan kredi tutarları ve artan faiz oranlarıyla sıfır otomobil piyasasında da durgunluklara sebep oluyor. Bununla beraber de bazı markalarda Türkiye pazarından çekilme kararı alıyor. Bir Japon markası da bu sabah itibariyle de piyasalardan çekilme kararı aldı.

Mazda Türkiye'den neden çekildi? 

Türkiye’de Japon otomobillerine hayranlık duyan belirli bir kesim var. Toyota, Lexus gibi Japon otomobilleri sevilen markalar arasında. Bir de bir dönem Türkiye’de oldukça sevilen Mazda bu markalar arasında. Son dönemlerde pek fazla piyasada olmasa da safkan Japon markası Mazda’yı oldukça sevilen bir markayı. Bu ülke pazarında satışlara devam edebilmek de sadece sevilmesi yetmiyor. Dinamikleri de farklı olan ülkelerde satış yapabilmek için de üretici marka belirli stratejiler de izlemek zorunda. 

Bu stratejiler ülkelere özel donanım, motor seçenekleri veya fiyatlandırma limitleri üzerine oluyor. Mazda markasıysa son yıllarda kötüye giden bir gidişat ile Türkiye pazarına veda etti

Bugün sabah yapılan bildiride Mazda’nın süresiz şekilde faaliyetlerini durdurduğu belirtildi.