Nipah Virüsü Hindistan'da 2 Can Aldı

Yarasalar ve domuzlardan bulaşan Nipah virüsü sebebiyle Hindistan'da 2 kişi hayatını kaybetti, temaslı oldukları düşünülen 706 kişiye de test yapıldığı bildirildi.

Nipah virüsü nedeniyle Hindistan'da yetkililer harekete geçti. Hindistan'ın güneyide bulunan Karela eyaletinde 30 Ağustos tarihinden bugüne kadar 2 kişi hayatını kayybetmesi nedeniyle virüsun daha çok yayılmasını önlemek için 9 köylde okullar ve iş yerleri kapatıldı, toplu taşıma seferleri de durduruldu. Vireüs nedeniyle biri çocuk olmak üzere 3 kişiyinin hastenede tedavisinin devam ettiği, tedavi gören şahısların temas ettikleri tespit edilen 706 kişiye 153 sağlık çalışanı tarafından test yapıldığı bildirildi. 

Karela eyalet Başbakanı Pınariye Vijayan'ın yaptığı açıklamada, test yapılan temaslı kişi sayısının daha fazla artabileceği ve bu nedenle karantina merkezleri kuruluacağını belirtti. Vijayan ayrıca virüsun ilk görüldüğü Kozhikode bölgesindeki vatandaşlara 10 gün süresince kalabalık alanlara gitmemeleri hususunda çağrıda bulundu. 

Eyalet Sağlık Bakanı Veena George ise yaptığı açıklamada, "Enfekte kişilere temas edenleri takip etmeye ve semptomları olan herkesi izole etmeye odaklanıyoruz” dedi.

Nipah virüsü Malezya ve Singapur'da ilk kez 1999’da domuz çiftliklerinde çalışanlarda görülmüştü. İnsanlara yarasa veya domuzlardan bulaşarak yayılabilen virüs, doğrudan temas yoluyla ya da gıdaların tüketilmesiyle de bulaşabiliyor.