• Haberler
  • Ekonomi
  • Peugeot E-308 tanıtıldı! Yeni Peugeot E-308 Fiyatı, Özellikleri, Satış Noktaları

Peugeot E-308 tanıtıldı! Yeni Peugeot E-308 Fiyatı, Özellikleri, Satış Noktaları

Türkiye'de son dönemlerde artan elektrikli otomobil furyasına bir yenisi daha eklendi. Peugeot tarafından hatchback sınıfında olan elektrikli e-308 paylaşıldı.

Türkiye'de son dönemlerde artan elektrikli otomobil furyasına bir yenisi daha eklendi. Peugeot tarafından hatchback sınıfında olan elektrikli e-308 paylaşıldı. Ülkemizde satışa sunulan elektrikli otomobil fiyatıyla dikkat çekti. 

SON NESİL TEKNOLOJİ

Dış tasarımıyla da dikkatleri üzerine çeken Peuegot E-308, elektrikli otomobil modelleri araştıranlarında zevkine hitap ediyor. Türkiye'de de satışa sunulan tamamen elektrikli otomobil özelliklerinin de yanı sıra fiyatı bakımından da merak ediliyor. Elektrikli otomobillerde de en dikkat çeken kısımlardan birisi de menzil oluyor.

Yeni model E-308, son teknolojilerle de donatılırken, 54 kWsa yüksek voltajlı bataryaya da sahip. Donanımlarında bulunan Lityum İyon batarya 375 volt ile uyumlu olurken WLTP protokolünde paylaşılanlara göre de, şehir içerisinde 510 - 525 kilometre, birleşik olarak ise 410 - 413 kilometre arasında menzil sunuyor.

TAMAMEN ELEKTRİKLİ YENİ MODEL

Bataryasının Stellantis grubu ve motor tarafından tıpa tıp kopyasının olmasıyla, elektrikli otomobil kategorisine yeni bir isim daha yazıldı. E-308 modeli 156 beygir güce sahipken, 0 - 100 km / saati sadece 10,5 saniye olarak paylaşıldı.

PEUGEOT E-308 FİYATI

Türkiye'de satışa sunulan bu modelin sadece en üst paketi olan "GT" satışta yer alıyor. Kompakt araç yüzde 10 ÖTV diliminde yer edinirken, E-308'in Türkiye fiyatı dikkat çekti. Teslimatların önümüzdeki aydan itibaren sınırlı sayıda başlayacağı işaret edildi. Peugeot E-308'in Türkiye'deki satış fiyatının ise 1 milyon 565 bin TL.