• Haberler
  • Eğitim
  • Resmi Gazete'de Yayımlandı: Artık Öğrenciler Cep Telefonu, Bilgisayar ve İnternet Desteği Alabilecek

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Artık Öğrenciler Cep Telefonu, Bilgisayar ve İnternet Desteği Alabilecek

Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre artık üniversite okuyan öğrenciler cep telefonu, bilgisayar ve internet desteği alabilecekler.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte teknolojik cihazların alinabilmesi için destek başvuru şartları belli oldu. Böylece, cihazları satın alma tarihinden itibaren 26 yaşından gün almamış olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, açık öğretim progaramları dışında bir yükseköğretime programında kayıtlı olan üniversite öğrencileri destek için başvuru yapabilecekler. Alınacak olan cihazın vergiler dahil nihai satış fiyatının 9 bin 500 TL'yi geçmeyecek ve cihaz ikinci el olmayacak. Destek başvurusu yapılacak cihaz için elekronik fatura düzenlenmiş olması ve faturada destek için başvuran öğrencinin T.C. kimlik numarasının bulunması da gerecek. Ayrıca alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN adresinin de başvuru yapan öğrenciye ait olması zorunlu şartlar içinde bulunmaktadır. 

Teknolojik cihaz almak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığına online olarak başvuru yapabilecekler. Yapılan başvurularda kimlik doğrulaması yapılarak başvurulurda kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve cihazın satın alındığı firmanın vergi numarası, kendi adına kayıtlı telefon numarası, IBAN numarası ve mobil telefon cihaz desteği alanlar için IMEI numarasının ve bakanlığın istediği diğer bilgi ve belgelerin sisteme girilmesi zorunlu tutulacaktır. 

Başvuru yapan öğrencilerin başvuruuları bakanlıkça değerlendirildikten sonra belirlenen kriterlerin sağlanmaması halinde başvuru reddedilecek ve bilgilendirme sistem üzerinden yapılacaktır. Yapılan başvurunun kabul edilmesi halinde ise mobil telefon cihazı nihai satış fiyatının yüzde 44,44'ü, bilgisayar cihazının nihai satış fiyatının yüzde 16,66'sı oranında hesap yapılarak teknolojik cihaz destek tutarı Gençlik ve Spor Bakanlığınca öğrencinin başvuru sırasında bildirmiş olduğu IBAN numarasına gönderilecektir ve yapılan ödemeye ilişkin bilgilendirme sistem üzerinden yapılacaktır. Bunun dışında öğrenciler daha farklı cihazlar için başvuru yapabilecekler ancak destek tutarı 5 bin 500 TL'yi geçemeyecektir. 

İnternet desteği almayı talep eden öğrenciler ise aynı şekilde bakanlığın bilişim sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecektir. İnternet desteğinden faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri de açıköğretim prgoramları hariç yükseköğretim prgramlarına kayıtlı olmaları, 26 yaşından gün almamış ve destekten yararlanmak istedikleri telefon hattının öğrencinin kendi adına kayıtlı olması şartı aranacaktır. 

İnternet desteğinden yararlanmak için ilk başvurular bugünden itibaren iki ay içinde yapılacaktır.