• Haberler
  • Gündem
  • Tahtalı Barajı'na Düşen Helikopterdeki Son Kişinin Cansız Bedeni Bulundu

Tahtalı Barajı'na Düşen Helikopterdeki Son Kişinin Cansız Bedeni Bulundu

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangınlarına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'na düşen helikopterin içinde bulunan3 kişiden sonuncusu olan Mehmet Akif Tutuk'un da cansız bedenine ulaşıldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü İzmir'in Menderes ilçesi Keler Mahallesi'nde meydana gelen orman yangınına müdahale eden helikopter, su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşerek mürettebattan 4 kişi kaybolmuştu. Olayın hemen ardından Kırgızistan uyruklu İsabekov Erkinbek, kendi imkanlarıyla kıyıya çıkarak yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Dün gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, mürettebattan İanshanlo Lamzar ve Oleg Agaev'in cansız bedenleri enkazdan çıkartıldı.

Son olarak, aranan son kişi olan Türk vatandaşı Mehmet Akif Tutuk'un cansız bedeni de enkazdan çıkartıldı. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Menderes ilçesi Keler Mahallesi'nde Tahtalı Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinde görevli personeli arama kurtarma çalışmalarında 19 Eylül 2023 tarihinde saat 06.50 itibarıyla son kişi olan Türk mürettebatın cansız bedenine de ulaşılmış, böylece baraj gölündeki 3 mürettebatın tamamının cesedine ulaşılmıştır. Arama çalışmaları sonlandırılmıştır. Cenazeler, otopsi işlemleri için Menderes Devlet Hastanesine sevk edilmiştir" denildi.