Buse Şenyürek

2023 Yılında En Çok İzlenen Filmler

Buse Şenyürek

2023 yılında en çok izlenen filmler, izleyicisinde de derin izler bırakmayı başarmıştır. Hangi türden olursa olsun, her biri kendi alanında büyük emeklerle hazırlanmış olan bu filmleri eminiz ki siz de çok seveceksiniz. Film izlemek, günümüz aktiviteleri arasında hiç şüphesiz ki en sevilenleri arasındadır. Filmin kalitesi ise bu aktiviteyi daha da üst boyutlara taşıyabiliyor. Çok kaliteli bir film seyretmişseniz, bu filmi tekrar tekrar izlemek isteyebilirsiniz. 2023 yılında vizyona giren filmlerden bazıları, izleyicisini derinden etkilemeyi başarmıştır. Muhtemelen de bu filmlerin her biri tekrardan izlenmeyi hak ediyor diyebiliriz. İşte karşınızda, 2023 yılında en çok izlenen filmler.

2023 Yılında En Çok İzlenen Filmler - En İyi 15 Film

1 - Spider-Man: Across The Spider-Verse (2023)

2 - Past Lives (2023)

3 - Viduthalai: Part I (2023)

4 - Monster (2023)

5 - Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

6 - John Wick: Chapter 4 (2023)

7 - The Blue Caftan (2022)

8 - Afire (2023)

9 - Love According to Dalva (2022)

10 - Nimona (2023)

11 - Riceboy Sleeps (2022)

12 - Soulmate (2023)

13 - Nanpakal Nerathu Mayakkam (2022)

14 - BlackBerry (2023)

15 - Are You There God? It's Me, Margaret (2023)

2023 yılında en çok izlenen filmler listemizin ilk sırasında Spider-Man serisi var. Serinin tam adı ise Spider-Man: Across The Spider-Verse olarak geçiyor. Filmde, radyoaktif bir örümceğin ısırması sonrası adeta bambaşka bir kişiliğe dönüşen Miles Morales’in maceraları anlatılmaktadır. Miles, bu bölümde Gwen Stacy ile yeniden bir araya geliyor ve Çoklu Evrene geçiş yapıyorlar. Ancak orada kendilerini birbirinden farklı sürprizler bekliyor olacaktır.

Listemizin ikinci sırasında Part Lives isimli film var. Filmde, birbirine derinden bağlı olan çocukluk arkadaşları Nora ve Hee Sung’un ayrılık macerası anlatılıyor. Bu ayrılığın sebebi ise Nora’nın ailesinin Güney Kore’den ayrılmasıdır. Bu ayrılıktan tam 20 yıl sonra ise farklı sebeplerden ötürü yılları yeniden kesişiyor. Bir hafta boyunca devam edecek bu birliktelik, sizleri ekranlarınız başında bir hayli meraklandıracaktır.

Tarihler 1987 yılını gösterdiğinde Tamil Nadu kırsalındaki tren kazasında birçok kişi ölmüş ve ağır yaralanmıştır. Devlet yetkililerinin de olay yerine gelmesiyle birlikte kazanın arkasındaki sebepler ortaya çıkmaya başlar. Bölgedeki bir maden şirketi, tüm bu olaylarda asıl sorumlu olabilir miydi? Yoksa tüm izleyicileri ekran başında daha farklı sürprizler mi bekliyor? Bunun cevabını öğrenmek için siz de 2023 yılının en çok izlenen filmleri arasındaki Viduthalai: Part I filmini seyre başlayabilirsiniz.

Harika bir Japon drama filmi olan Monster, Yuji Sakamotu tarafından kurgulanmıştır. Filmin yönetmenliğini ise Hirokazu Kore-eda üstlendi. Sakuro Ando ismindeki bir anne, oğlunun garip davranışlar sergilediğini fark eder. Sonrasında ise bir öğretmenle yüzleşmeye başlar. Filmin genel hikayesi ve sonu, sizi ekran başında göz yaşlarına boğabilir.

Bu film, hepimizin bildiği “Galaksinin Koruyucuları” serisinin devamıdır. Koruyucular, Rocket’in hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelirler. Koruyucular, geçmişte yaşanan tüm olayların ardından kendilerine yepyeni bir yaşam kurmaya karar verirler. Ancak Rockey’in çalkantılı geçmişi, onların sakin bir hayat sürmesine pek de izin vermez. Gamora’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeki Peter Quill, Rockey’in hayatını kurtarmak adına takımını yeniden toplamaya karar verir. Eğer bu görev başarıyla sonuçlanmazsa, işte o zaman koruyucuların da sonu gelecektir.

John Wick, köpeğinin öldürülmesi üzerine yeniden yeraltı dünyasına karışmaya karar veren eski bir suikastçidir. Onun başından geçen maceralar ise izleyicide büyük bir heyecan ve merak uyandırıyor. Katiller ise tekrardan onun peşine takılmış durumda. Eğer bu filmde mutlu bir son bekliyorsanız, yanılacak olabilirsiniz. Belki de harika bir mutlu sonu en iyi bu filmde izleyeceksiniz. Orasını film bittikten sonra siz kararlaştıracaksınız.

Halim ve Mina, Fas’ın en eski şehirlerinden birinde geleneksel bir kaftan dükkanı işletmektedir. Ancak müşterileri oldukça zorludur ve onlarla baş edilmesi gerekir. Bunun üzerine de yetenekli bir genç adamı işe alırlar. Mina ise zaman geçtikçe kocasının ona ne kadar değer verdiğini daha iyi bir şekilde anlamaya başlar. Filmdeki duygu yoğunlukları, sizleri de ekranlarınız başında ziyadesiyle etkileyecektir.

Baltık Denizi’nde kurak bir yaz günü. Haftalardır yağmayan yağmur, bölgeyi adeta kurutmuştur. Bu durumdan sıkılan ve bunalan dört kafadar Leon, Felix, Nadja ve David, tenha bir tatil evinde buluşmaya karar verirler. Gençlerin arasındaki sevgi, özlem ve tutkular, tıpkı sıcaktan kavrulmuş ve bir kıvılcımla tutuşacak orman gibidir.

Dalva, henüz 12 yaşında olmasına rağmen tıpkı yetişkin bir kadın gibi giyinmekte ve makyajlar yapmaktadır. Bir gece evinden aniden alındıktan sonra Dalva’nın hayatı bir anda değişmeye başlar. Yeni bir hikayeye başlayan Dalva’nın serüvenini, Love According to Dalva filminde en heyecanlı şekilde izleyebilirsiniz.

Harika bir animasyon filmi olan Nimona, hikayesiyle de dikkat çekmektedir. Filmde, şekilde değiştirme yeteneği olan Nimona ve çılgın bilim insanı Lord Ballister Bleckherat’ın bir araya gelmesi anlatılıyor. Bu harika ikilinin en büyük amacı ise krallığın hükümdarını ortaya çıkarmaktır. Patrick Osborne’nin yönetmenliğini üstlendiği bu harika animasyon filmi, eminiz ki sizlerin de çok hoşuna gidecektir.

Filmde, So-Young ve oğlu D0-Young’un hikayeleri anlatılmaktadır. Filmin hikayesi ise 90’lı yıllarda, Kanada’nın banliyölerinde geçiyor. Mücadeleci annenin karşılaştığı büyük zorluklar ise oğluna kendi ülkesinde geri bıraktığından daha iyi bir hayat sunmayı hedeflemesinin önüne geçemiyor.

Mi-so ve Ha-eun, ilkokulda tanışarak kısa süre içerisinde birbirlerinin en iyi arkadaşı olurlar. Ha-eun, lise dönemine geldiğinde ise Jin-woo ile tanışarak ona karşı bazı hisler beslemeye başlar. Ancak o kişi de Mi-so’ya karşı hisler beslemeye başlar. Bu kişilerin her biri, yetişkinliklerinde tekrardan karşılaşırlar ve hikayeleri bambaşka bir yolda ilerlemeye devam eder.

Malayali bir grup gezgin, Velankanni’yi ziyaret ettikten sonra otobüste Kerbela’ya dönerken uyuyakalırlar. James, Tamil Nadu bölgesindeki bir köyde otobüsü durdurur. Sundaran ise onlar gibi davranarak onların kafasını karıştırmak ister. Filmin genel hikayesi ise inanç, sanrı, rüya ve trans duygular arasında gidip gelmektedir.

BlackBerry filminde, dünyanın en akıllı telefonunun hızlı yükselişi ve feci çöküşü konu alınmaktadır. BlackBerry telefonunun sayesinde, cep telefonlarının tarihi ve herkesin iletişim kurma becerisi daha da gelişmiştir.

Hristiyan bir anne ve Yahudi bir baba tarafından büyütülen Margaret Simon, sonrasında ise ailesiyle birlikte New Jersey’e taşınmıştır. Genç kızın asıl amacı ise kendi inancını bulmaya çalışmaktır. Margaret, tam da bu sırada bedenindeki ciddi değişimleri fark eder. Daha sonrasında ise kendi yaşındaki kızların ve erkeklerin olduğu, menstrüasyon konuşulan bir gruba dahil olur.

Yazarın Diğer Yazıları