• Haberler
  • Ekonomi
  • Alarko Holding'de 4 Milyon 350 Bin Hisse Satışa Çıkacak

Alarko Holding'de 4 Milyon 350 Bin Hisse Satışa Çıkacak

Alarko Holding hissedarlarından Dalia Garih'in şahsi portföyündeki 61 milyon 78 bin 8 hisseden 4 milyon 350 bin adedini satışa çıkarmaya karar verdi.

Alarko Holding'den hisse satışları yapalacak, şirketin hissedarlarından olan Merhum işadamı Uzeyir Garih’in kızı Dalia Garih portföyündeki 61 milyon 78 bin 8 hisseden 4 milyon 350 bin adetini satışa çıkarmak için çalışma başlattı. 

Dalia Garih, borsada işlem görmeyen nitelikte olan hisselerinin satışa konu olması için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuruda bulundu. 

Garih'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yaptığı açıklamada, "Şahsi portföyümde bulunan ve borsada işlem görmeyen nitelikteki 4.350.000,00 adet Alarko Holding A.Ş. “ALARK” paylarının borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde kayıt sürecine başlanmıştır. Bu işlem ile Alarko Holding’in borsaya açık yapısının geliştirilerek kurumsal yapısının daha da ileriye taşınması, hisse likiditesinin artırılması ve değerin daha geniş kitlelere yayılması sağlanacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.