Bilgisayarlarla Konuşmak Artık Mümkün! Yapay Zekanın Etkileyici Gücü

Yakında çıkması beklenen Windows 12, bilgisayar kullanıcılarına yapay zeka destekli bir deneyim sunacak. Windows'un yapacak olduğu bu güncelleme, geniş kapsamlı yapay zeka entegrasyonu ile dikkat çekiyor. Yapay zeka destekli bu güncelleme, Windows'un her alanında kullanıcılara doğal dil sorgularına cevap verme yeteneği kazandıracak. Böylece kullanıcıların bilgisayarlarla konuşması mümkün olacak.

Microsoft, heyecanla beklenen Windows 12 işletim sistemi için geri sayıma geçmiş durumda. Windows 11 ile yeni işletim sistemi temellerini atan şirket, yeni sürümünde yapay zeka desteğini kullanmayı hedefliyor. Microsoft, uzun bir süredir yeni güncelleme üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Windows 12'nin adı henüz resmi olarak onaylanmış değil. Ancak ortaya çıkan son raporlara göre, Hudson Valley kod adına sahip olan bir sonraki büyük Windows sürümü, büyük bir etki yaratacak. Bu gelişme, bilgisayar kullanımını daha etkileşimli ve kullanıcı dostu hale getirecek.

Windows Central'dan Zac Bowden'ın açıkladığı rapora göre, Windows 12'nin doğal dil sorgusu özelliği ile ilgili bir örnek ortaya konmuş. Kullanıcılar "Geçen hafta Cuma üzerinde çalıştığım dosyayı aç" dediğinde, Windows bu komutu anlayarak işleme koyabilecek. Bu gelişmiş yardımcı pilot özelliği, kullanıcının aradığı içeriği hatırlayıp bir zaman çizelgesi oluşturabilme yeteneğine de sahip.