Bursa 5.1 Şiddetinle Depremle Sallandı

Bugün saat 10:02'de Merkezi Marmara denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremden 3 dakika sonra 4.5 şiddetinde bir artçı deprem deha gerçekleşti. Depremi çevre illerden ve İstanbul'dan hissedildiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD'ın yaptığı açkılamaya göre Marmara Denizi'nin Gemlik Körfezinde (Bursa Mudanya açıkları) gerçekleşen 5.1 ve 4.5 şiddetindeki depremler nedeniyle olumsuz bir durum olmadığı, sahada yapılan tarama çalışmalarının devam ettiği, AFAD ekiplerinin teyakkuz halinde olduğu ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundukları açıkladı. 

Depremin Ardından Artçı Deprem Oldu

Depremden yaklaşık 3 dakika sonra aynı bölgede 4.5 şiddetinde bir artçı deprem gerçekleşti. Depremin yerin 7 kilometre altında olduğu kayıtlara geçti. 

Bakan Bakanı Özhaseki Geçmiş Olsun Dileğinde Bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve Bursa, İstanbul ve çevre illerden de hissedilen 5,1 şiddetindeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza buyursun." şeklinde açıklama yaparak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 Bursa 5.1 Şiddetinle Depremle Sallandı

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sayan Vatandaşların Hatları Meşgul Etmemeleri Gerektiğini Vurguladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan; "(Marmara Denizi Gemlik Körfezi açıklarında meydana gelen depreme ilişkin) Genel olarak iletişimi etkileyen olumsuzluk yok. Mobil ses trafiklerimizde normal zamana göre yüzde 300'ü geçen bir artış görüyoruz ve bu artış devam ediyor. İletişimin sağlıklı sürdürülebilmesi için bu tür yoğunluk olan dönemlerde internet tabanlı arama yapmamız ve SMS kullanmamız oldukça önemli" şeklinde açıklama yaparak vatandaşların bu tip afet durumlarında telefon hatlarını meşgul etmemeleri ve alternatif iletişim araçlarına yönlenmeleri hususunda halkın bilinçlenmesini vurguladı. 

Sağlık Bakanı Koca: Bölgede Tarama Çalışmalarının Devam Ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamada ise; "10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir." şeklinede açıkalmada bulundu. 

İstanbul Valisi Gül: İstanbul'da Herhangi Bir Olumsuz Durum Yok

İstanbul Valisi Davut Gül'ün Bursa'da meydana gelen deprem nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bursa’nın Mudanya ilçesinde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi.