Bursa Valisi Demirtaş 'Bir Sıkıntı Yok' Dedi

Bursa'nın Gemlik Körfezinde meydana gelen 5.1 şiddetinde depremden sonra Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada il genelinde olumsuz bir durum olmadığını, tüm ekiplerin sahada olduğunu ve bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, sadece bir çatlak ihbarı üzerine ilgili binaya Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin yönlendirildiğini söyledi.

Bugün saat 10:41'de Gemlik Körfezinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde Gemlik ve Mudanya ilçeleri depremin en çok hisseden ilçelerden oldu, ancak merkez ilçelerde de depremi hisseden vatandaşlar panik yaşayarak depremden yarım saat sonra evlerine geri girebildiler. 

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, kaymakamlar ve AFAD Müdürü ile toplantı yaptı. 

Vali Demirtaş depremi en çok Gemlik ve Mudanya ilçelerinde hissedildiğini belirterek, "Bize gelen bir olumsuzluk yok. Tüm kaymakam arkadaşları uyardık. Kendi aramızda görev dağılımı yaptık. Herkes sahada. Belediye Başkanlarını arıyoruz, muhtarları arıyoruz. AFAD, 112 ekiplerimiz sahada. Bir sıkıntı olmadığını ifade edebilirim. Tüm vatandaşlarımız sakin olsunlar" dedi.

Vali Demirtaş bir binada çatlak iharı yapılması üzerine Çevre Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yönlendirildiğini belirterek, "Hastaneler, okullar, kamu kurum kuruluşlarına ait binalarda da olumsuzluk yok. Vatandaşlarımızdan olumsuz ihbar almadık" diye konuştu. Ayrıca Vali Demirtaş yaptığı açıklamada okulların tatil edilmediğini belirterek deprem sırasında öğrencilerin teneffüste olduklarını da ekledi.