• Haberler
  • Ekonomi
  • Çalışan emeklilere ikramiye ödemesi ne zaman yatırılacak?

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesi ne zaman yatırılacak?

Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklediği çalışan emekli ikramiyesiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesi ne zaman yatırılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklediği çalışan emekli ikramiyesiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklama yaparak çalışmayan emeklilere de Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir ikramiye ödemesi de yapılacağını açıkladı.

Haziran ayında da yüzde 25 zam alan ve birçoğunun da maaşı değişmeyen emekliler de, yükselen enflasyon karşısında da açlık sınırının çok altında kaldı. Yaşanan bu durum sebebiyle de Ocak ayında maaş zammı öncesi de bir ikramiye ödeme yapılması da uygun bulundu. 5 bin liralık ikramiyenin de çalışmayan emeklilere verilmesi karşılaştırıldı.

Bu karar yürürlüğe girdi ve 12 Kasım'dan itibaren 5 bin liralık ikramiye ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Ancak bu aşamada bir sorun çıktı. ÇKS sistemine kayıtlı olan emekliler, emekli muhtarlar ve il ilçe meclis üyeleri de ikramiye ödemesinden faydalanamadı.

AK Partili isimler, gelen yoğun tepkiler sonrası bir çalışma başlattı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu görüştü.

Parti kurmaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Emekliler için çok güzel bir uygulama yaptık; ancak bu istisnalar sebebiyle olumlu yanı değil, olumsuzlukları tartışılıyor. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dâhil bütün emeklilere verelim” dediği öğrenilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu öneriye sıcak baktığı öğrenildi.