Çorlu'da Film Gibi Olay Yaşandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan olayda bir kişi kendisinin kaçırıldı gibi gösterip not bırakarak babasından fidye istedi. Babasının polise gitmesiyle olay ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşamakta olan N.A. oğlu E.A.'ya telefon üle ulaşamaması üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne oğlunun kayıp olduğuna dair müracaat etti. Baba daha sonra evine giderek kapıyı açtığında, "Ergene ilçesindeki Sağlık Mahallesi pazar yerine 300 bin lira getirip bırakmazsanız oğlunuzu öldüreceğiz" şeklinde yazılı notu buldu. N.A. tekrar polise giderek yaşadığı olayı anlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan geniş güvenlik tedbirleri ile baba N.A. tarafından belirtilen adrese istenilen miktarda para bırakıldı. Adreste baba ve polis beklerken herkesi şok yaşatacak  bir durumla karşılaştı. Babanın bıraktığı parayı kaçırıldığı iddia edilen oğlu E.A. almaya geldi. Polis ekipleri E.A.'yı gözaltına aldı. Polis tarafından yakalanan E.A.'nın alınan ifadesinde "Borçlarım vardı, ödeyemiyordum, evden kaçtım. Hazırladığım notu kapının altından ben attım. Parayı alınca borçlarımı ödeyecektim” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin bitmesinden sonra "suç uydurma" suçlamasıyla adliyeye sevki yapılan E.A. Cumhuriyet BAşsavcılığında alınan ifadesinden sonra sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.