• Haberler
  • Magazin
  • Dilan Polat Cephesinde Neler Oluyor? Sular Bir Türlü Durulmuyor

Dilan Polat Cephesinde Neler Oluyor? Sular Bir Türlü Durulmuyor

Son haftalarda ülke gündemine oturan Dilan Polat ve Engin Polat çifti cephesinde sular bir türlü durulmuyor. İşte Polat cephesinde son durum…

Son haftalarda ülke gündemine oturan Dilan Polat ve Engin Polat çifti cephesinde sular bir türlü durulmuyor. Vergi kaçırma iddialarıyla ilk etapta sosyal medyanın gündemine oturan çiftin, tüm varlıklarına el konuldu. Vergi kaçakçılığı iddialarıyla mal varlıklarına el konulan çifte, bu tedbirden sonra yurt dışına çıkma yasağı da getirildi. İşte Polat cephesinde son durum…

Sahip oldukları mal varlıklarıyla ve şirketleriyle özellikle Instagram'da büyük bir takipçi kitlesine sahip olan çift, ilk etapta Twitter'da yaptıkları fuzuli harcamalarla gündeme geldi. Sosyal medyada sıklıkla konuşulan çiftin vergi kaçakçılığına dair iddiaları yalanlaması bu durumun önüne geçemedi. Çifte dair sosyal medyada tepkilerin giderek büyümesi, Dilan Polat ve Engin Polat’ın vergi kaçakçılığından tüm mal varlıklarına el konulmasına sebebiyet verdi. Getirilen bu tedbir kararından sonra yurt dışına da çıkma yasağı getirilen çiftin, mal varlıkları Mali Suçlar araştırma Kurulu tarafından detaylı bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Mal Varlıklarına El Konulması Ne Demek?

Çiftin mal varlıklarına el konulması, olayı takip birçok vatandaşta bu sürecin nasıl işleyeceği konusunda merak olmasına uyandırdı. Getirilen tedbir kararı sayesinde çift, mal varlıklarını başka birinin üzerine taşıyamayacak ya da gizleyemeyecek. Ek olarak sahip oldukları mal varlıklar üzerinde herhangi bir satın alma ya da yeni bir varlık edinme işlemi sağlayamayacak.

Çift Tehlikede Olduğunu Duyurdu!

10 Ekim 2023 tarihinde saat 4 sularında Dilan Polat’ın, İstanbul Alaşehir’de bulunan güzellik kliniğine kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla ateş açıldığı çift tarafından açıklandı. Dilan Polat iş yerinin camlarının kırıldığını ve hayati tehlikelerinin olduğunu aktardı. Sosyal medyada her gün çığ gibi büyüyen bu tepkilerin hayatlarına mal olabileceğini söyleyen Dilan Polat, bu karalama politikasının bir an önce durdurulmasını rica etti.

Sosyal Medyanın Yanı Sıra Ünlülerden de Tepki Gelmeye Başladı

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine sosyal medyada gelen tepkilerin yanı sıra ünlüler de kendi kişisel hesaplarında paylaşarak tepkilerini göstermeye başladılar. Berna Laçin Polat çiftiyle ilgili: “Kadın yine de kendini ifşa edene kadar herhangi bir vergi denetimi söz konusu olmadı. Bu kişiler yerine benden sürekli denetim istiyorlar.” sözlerini dile getirdi.