Disney Plus Kasım 2023 ayı abone sayısı belli oldu

Dünyanın en büyük dizi film izleme platformları arasında yer alan Disney, dijital akış platformu Disney Plus için de 2023'ün 4. çeyrek raporunu paylaştı.

Dünyanın en büyük dizi film izleme platformları arasında yer alan Disney, dijital akış platformu Disney Plus için de 2023'ün 4. çeyrek raporunu paylaştı. Abone sayısı da platformun belli oldu.

Disney+‘ın 4. çeyrek raporuna baktığımızda hizmetin abone sayısının 150 milyona çıktığını görüyoruz. Bu sayı bir önceki çeyrekte 146,7 milyondu. Bunun için karşılaştırma yapmak gerekirse Hulu‘nun 48,5 milyonESPN+‘ın ise 26 milyon abonesi bulunuyor.

Parasal kısımda ise Disney Plus'ın 4. çeyrekte 21,2 milyar dolar gelirle 82 cent hisse başı kazanç sağladı. Bu noktadada şirketin, Wall Street, 20,1 milyar dolar gelirle 68 cent hisse başı kazanç tahmini yürüttü. Yani şirket, beklentileri aştı.

Disney, son dönemlerde maliyetleri bir hayli düşürmek için çeşitli adımlar attı. Bu kapsamda Disney+ için hazırlanan merakla beklenen pek çok yapım iptal edildi. Atılan bu adımlar şirketin gelirine etki etmiş gibi görünüyor.