• Haberler
  • Dünya
  • Elon Musk İsrail Ziyaretinde Başbakan İle Kfar Aza Beldesini Gezdi

Elon Musk İsrail Ziyaretinde Başbakan İle Kfar Aza Beldesini Gezdi

Amerikalı milyarder Elon Musk, İsrail'e yaptığı ziyaretle Başbakan Binyamin Netanyahu ile saldırıya uğrayan Kfar Aza Beldesini dolaştı.

Amerikalı milyarder Elon Musk'un İsrail ziyaretinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşme yaptı. İsrail Başbakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Elon Musk Başbakan Netanyahu ile 7 Ekim tarihinde saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesine de ziyaret ettikleri bildirildi. İsrailli yetkililer tarafından Musk'a beldede yaşanan saldırılarla ilgili bilgiler verdi. 

Daha önce İsrail ve Filistinde meydana gelen çatışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda gündeme gelen SpaceX ve Tesla'nın sahibi milyarder iş adamı Elon Musk, Starlink uydularıyla ilgili İsrail ile anlaştığını duyurmuştu. 

İsrail'in İletişim Bakanı Shlomo Kahri gün içerisinde yaptığı açıklama ile Elon Musk ile prensipte anlaştıklarını açıklayarak, "“Bu önemli anlaşma sonucunda Starlink uyduları, İsrail'de Gazze Şeridi de dahil olmak üzere yalnızca İletişim Bakanlığı'nın onayıyla çalıştırılabilecek” demişti.