• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekliler İçin Büyük Sürpriz! Promosyon Ödemeleri 15 Bin TL'ye Çıkacak!

Emekliler İçin Büyük Sürpriz! Promosyon Ödemeleri 15 Bin TL'ye Çıkacak!

Ülkedeki ekonomik şartlar olumsuz bir şekilde devam ederken, bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden biri de emekliler olmaktadır. Maddi açıdan pek çok sorunla karşı karşıya kalabilen emekliler için bu noktada, promosyon ödemeleri oldukça büyük önem kazanmaktadır.

Ülkedeki ekonomik şartlar olumsuz bir şekilde devam ederken, bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden biri de emekliler olmaktadır. Maddi açıdan pek çok sorunla karşı karşıya kalabilen emekliler için bu noktada, promosyon ödemeleri oldukça büyük önem kazanmaktadır. Promosyon ödemelerinin artacağı yönündeki haberler, emeklileri sevindirdi.

Devlet bankaları, emekli vatandaşlar için yeni bir duyuru paylaştı. Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası’nın emekliler için avantajlı kampanyalarına devam ediyor. Son gelen haberlere göre kamu bankaları, emekli promosyonlarını artırıyor. Bu bankalar, emekliler için maddi konularda bazı kolaylıklar sağlamayı hedefliyor. Kasım ayı içerisinde netleşecek olan bilgilere göre, Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank, emekli promosyon ödemelerini 15 bin TL’ye çıkaracak.

Güncel Emekli Promosyonları Ne Kadar?

Ülkede emekli vatandaşları yakından ilgilendiren konulardan birisi de emekli promosyonları ile ilgili. Maaşlarını yetersiz bulmakta olan ve zam bekleyen emekliler, bekledikleri zammı alamadılar. Ancak bazı bankalar, güncel promosyon miktarlarını yükseltmişlerdi. Son rakamlara göre en yüksek promosyon miktarı, ING Bank tarafından verilmekte. Bu miktar ise 12 bin 500 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında promosyon güncellemesi yapmış olan kamu bankalarının, bu Kasım ayında da promosyon güncellemeleri yapması bekleniyor. Gelen ilgilere göre ise kamu bankaları, en yüksek emekli promosyon miktarını 15 bin TL’ye çıkartacak.

Şu an hali hazırda kamu bankalarının vermekte olduğu en yüksek promosyon miktarı 5 bin TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu miktar, emeklilerin almış oldukları maaş tutarına göre değişiklik gösteriyor. Güncel rakamlara bakıldığında, 3 bin 500 TL’ye kadar maaş alanlara 3 bin TL promosyon vermekte olan kamu bankaları, 3 bin 500 TL ile 7 bin 500 TL aralığında maaş alanlara 3 bin 500 TL’lik ödeme yapıyor. 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında emekli maaşı alanlara 4 bin 500 TL’lik bir promosyon ödemesi yapılırken, 10 bin TL ve üzerinde maaş almakta olanlar için ise 5 bin TL’lik bir ödeme yapılmakta.

Kasım ayı içerisinde ise bu rakamların değişeceği ve 5 bin TL miktarındaki en yüksek promosyon ödemesi rakamının da 15 bin TL’ye çıkarılacağı öngörülmekte.