En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka Belli Oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ardından, en yüksek mevduat faizini veren bankaları öğrenmek isteyen vatandaşlar araştırmalara başladı. Aralık ayı itibarıyla hangi banka ne kadar mevduat faizi sunulduğunu sizlerle paylaşıyoruz.

Mevduat faizleri, bankalar arasında rekabetin etkisiyle sürekli değişen bir durumda. Bu nedenle vatandaşlar, ellerindeki parayı en verimli şekilde değerlendirmek için faiz oranlarına dikkat ediyorlar. Aralık ayında Merkez Bankası’nın faiz kararları ile Türkiye'deki çeşitli bankalar güncel mevduat faiz oranlarını açıkladı. Buna göre, hangi bankanın en yüksek faiz oranı verdiği belli oldu.

Hangi Banka Ne Kadar Faiz Oranı Veriyor?

Son gelişmelerle birlikte, Aralık ayı içinde en yüksek faiz veren bankalar ise pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bankalara genel olarak baktığımızda, 1 milyon TL miktarındaki para, 3 aylık faize yatırıldığında en yüksek faiz oranlarından birisi Akbank’ta görülüyor. Akbank’a yatırılan 1 milyon TL, 3 ay sonunda 1 milyon 112 bin 500 TL civarında oluyor. Böylece kişinin toplam net kazancı ise yaklaşık olarak 112 bin 500 TL olarak hesaplanıyor. Aynı faiz oranı ve net kazanç miktarı OdeaBank’ta ve Denizbank’ta da aynı

Garanti Bankası’nda ise faiz oranı %46’ya düşüyor. Bölyece 1 milyon TL’nin 3 ay sonundaki net getirisi 110 bin TL civarında oluyor. Enpara’da ise faiz oranı %43, net kazanç ise yaklaşık 103 bin TL olarak hesaplanıyor. Yapı Kredi ve ING Bank’ta ise faiz oranı %42’ye düşerken, 3 ayın sonunda kişilerin elde edeceği net gelir 100 bin 500 TL civarında oluyor.