Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Nijer'deki Diplomatlar Rehin Tutuluyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer'deki Fransız diplomatlarının durumu hakkında verdiği demeçte, "Büyükelçimiz ve diplomatlarımızın kesinlikle rehin alındığını görüyoruz" ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün Bourgogne-Franche-Comté bölgesindeki ziyareti sırasında Nijer'deki Fransız diplomatlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Macron, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an burada, Nijer'deki büyükelçilikte tam anlamıyla rehin tutulan bir büyükelçi ve büyükelçilik personelimiz bulunuyor" dedi. Nijer'deki askeri cunta rejimine atıfta bulunan Macron, "Onlar yiyecek dağıtımını engelliyorlar ve diplomatlarımıza askeri erzak veriyorlar" şeklinde ifadeler kullandı.

Nijer'de seçilmiş Devlet Başkanı Mohamed Bazoum'un 26 Temmuz'da başkanlık muhafızları tarafından devrildiği olay sonrasında, askeri cunta yönetimi ülkedeki Fransız diplomatların ülkeyi terk etmelerini istemişti. Ancak, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu çağrıları reddederek, "Politikamız açık ve nettir. Darbecileri tanımıyoruz" açıklamasını yapmıştı.