İKEA Bursa Şubesinde Mescidi Kapattı

Bursa'da 15 yıldır hizmet veren 24 bin 500 metrekare alana sahip 2 katlı mağazasıyla günlük binlerce kişinin uğradığı İsveçli İKEA mağazanın mescidini kullanıma kapattı. Namaz kılmak için gelen vatandaşları görevliler yan tarafta bulunan alışveriş merkezine yönlendiriyor.

Bursa'da 2008 yılından itibaren Yeni Yalova Yolu üzerinde bulunan 24 bin 500 mertrekarelik 2 katlı mağazasında 500 kiişden fazla çalışanıyla hizmet veren iKEA, mağazada çalışanların ve müşterilerin kullanmakta olduğu mescidi kapattı. Dünya gündemine Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla gelen İsveç kökenli firmaya vatandaşlar  tepki gösterdi. 

Merdiven altında bir köşede bulunan mescidi İKEA artık onu bile kullandırmak istemiyor. Mağazaya gelen müşteriler "namaz nerede kılabilirim" diye sorduklarında, mağaza görevlilerince başka bir alışveriş merkezine gitmeleri yönünde bilgi veriliyor.

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, hafta sonları ise adım atacak bile yer kalmayan İKEA'nın yaptığı bu uygulamaya vatandaşlar tepki göstererek, "Siz Allah’ın dinine sahip çıkarsanız Allah da size sahip çıkar. Ancak IKEA bu konuda farklı davranıyor. Bodrum kattaki mescidi bile kaldırmışlar. Anlaşılır gibi değil. İlgili kurumların gereğini yapacağını inanıyorum" şeklinde ifade ettiler.