Şenol Güneş İstifa Etti! Beşiktaş Seçime Gitme Yolunda

Beşiktaş'ta önemli bir gelişme yaşandı. Teknik Direktör Şenol Güneş istifasını sundu. Ayrıca, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulüpte olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında kendi sahasında İsviçre takım Lugano'ya 3-2 mağlup oldu. Bu yenilgi sonrasında beşiktaşlı taraftarlar, yönetimi istifaya çağırmıştı. Yönetim kurulu bu talep üzerine olağanüstü toplandı. Toplantıya, Teknik Direktör Şenol Güneş de katıldı ve yaklaşık 4.5 saat süren görüşmelerin ardından karar verildi.

Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı. Toplantı sonrasında herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, sabah saatlerinde Şenol Güneş, istifasını yönetim kuruluna sundu.

Beşiktaş Kulübü tarafından yapılan açıklamada, "Lugano maçının ardından Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş'e Kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi.

Beşiktaş yönetimi ayrıca olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldığını duyurdu. Açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır" ifadeleri yer aldı. Beşiktaş camiası, bu kararın kulübün geleceği için nasıl bir yola işaret ettiğini merakla bekliyor.