Galatasaray, Süper Lig'de İlk Dört Haftada Parlıyor: İşte Performansları ve Gelecek Planları

Sarı-Kırmızılılar, Trendyol Süper Lig'de milli takım arasına girdiğimiz bu dönemde 2 galibiyet ve 1 beraberlikle başarılı bir performans sergiledi. Henüz tamamlanmayan bir maçları bulunan Galatasaray, 3 müsabakada rakip filelere 5 gol bırakırken, savunmasıyla da kalesini gole kapatmayı başardı.

Süper Lig'de 4 hafta tamamlanırken, Galatasaray, 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puan topladı. Lige başlangıcı Kayserispor deplasmanıyla yapan sarı-kırmızılılar, bu mücadeleden golsüz beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, evinde Trabzonspor'u 2-0 mağlup ettikten sonra Gaziantep FK karşısında da 3-0'lık bir galibiyet elde etti. Ancak, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'ndaki rövanş mücadelesi öncesi 3. haftadaki İstanbulspor karşılaşması ertelenmişti. Galatasaray, milli aradan sonra Samsunspor ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray'ın Süper Lig'deki performansı 4 maçta 5 gol atarken, bu gollerin 4'ünü Arjantinli futbolcu Mauro Icardi kaydetti. Diğer gol ise Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Cimbom, savunma hattıyla da ön plana çıkarak bu maçlarda kalesini gole kapattı ve ligde bu alanda lider konumda.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'deki bu haftalarda 20 farklı futbolcuya görev verdi. Fernando Muslera, Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson, Sacha Boey, Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu 3 maçın tamamında 11'de başladı. Yeni transferlerden Angelino, Halil Dervişoğlu, Wilfried Zaha, Cedric Bakambu, Kerem Demirbay ve Tete de bu karşılaşmalarda forma giydi.

Galatasaray, Süper Lig'de son 9 maçta yenilgi yüzü görmedi. Geçtiğimiz sezonun sonundan bu yana 6 maçı galibiyetle tamamlayan sarı-kırmızılılar, bu sezon ise 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Sarı-kırmızılılarda henüz kırmızı kart cezası alan bir oyuncu bulunmazken, Fernando Muslera, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey, Angelino ve Mauro Icardi sarı kart gören futbolcular oldu.

Galatasaray, milli aradan sonraki dönemde yoğun bir fikstüre hazırlanıyor. Bu süreçte 4 Süper Lig maçı (Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor) ve 2 UEFA Şampiyonlar Ligi maçı (Kopenhag, Manchester United) oynamayı planlıyor.