• Haberler
  • Sağlık
  • Havalar Soğumaya Başlıyor! Bunlara Dikkat Ederek Hastalıklardan Korunabilirsiniz

Havalar Soğumaya Başlıyor! Bunlara Dikkat Ederek Hastalıklardan Korunabilirsiniz

Ekim ayının sonuna yaklaşıp Kasım'ı karşılamaya hazırlanırken, havalar da giderek soğuyor. Bu mevsim değişiklikleri maalesef hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Bu kritik dönemlerde hasta olmamak ve sağlığınızı korumak için gereken püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz.

Ekim ayının sonuna yaklaşıp Kasım’ı karşılamaya hazırlanırken, havalar da giderek soğuyor. Bu mevsim değişiklikleri maalesef hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Bu kritik dönemlerde hasta olmamak ve sağlığınızı korumak için gereken püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz.

Her zaman sağlığınıza dikkat etmekte fayda var. Ancak özellikle de mevsim geçişlerinde daha bir özenli olmamız gerekiyor. Vücudumuzu mevsim geçişlerinde yaşanan değişimlere hazırlayabilmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Elbette sağlıklı olabilmek için dikkat edilmesi gereken konuların başında beslenme alışkanlıkları geliyor. Sağlıklı bir yaşam dikkat edilecek bir diğer konu ise uyku ve egzersiz. Ayrıca hasta olmamak için dikkat edilecek bir diğer önemli konusu ise hijyen. Konu ile ilgili önemli noktalara gelin ayrıntılı bir şekilde bakalım.

Mevsim Geçişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ekim ayının sonuna doğru gelirken, havalar da yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Mevsim değişiklikleri ise hasta olma durumunu kolaylaştırıyor. Peki ne yaparak bu geçişlerde sağlıklı kalabiliriz? İşte bu aralar ekstra özen göstermeniz gereken noktalar…

Öncelikle dikkat edilmesi gereken unsurların başında giyim konusu geliyor. Mevsim geçişlerinde nasıl giyineceğimizi tam olarak kestirmekte zorlanabiliyoruz. Gündüz görece daha sıcak olan havalar, güneşin batışı ile birlikte aniden soğuyabiliyor. Bu tür durumlarda yanımızda yedek kıyafetler, hırka ve polar taşımak iyi olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konusu elbette beslenme. Beslenme aslında her dönemde dikkat edilmesi gereken bir konu ama mevsim geçişlerinde daha da özenli davranmak gerekiyor. Vücut bağışıklığını artıracak vitamin ve mineraller açısında zengin olan besinleri daha sık tüketmek, taze meyve ve sebzeye öğünlerimizde yer vermek önemli olacaktır. Ayrıca mevsim geçişlerinde bitki çayları ve bol su tüketmek de vücut bağışıklığımızı güçlendirecektir.

Bizi hastalıklardan koruyacak bir başka şey ise hijyene dikkat etmek olacaktır. Biliyoruz ki havalar soğumaya başladığında, daha fazla kapalı ortamda kalmak zorunda olabiliyoruz ve bu da bulaş riskini daha da artırıyor. Bu gibi ortamlarda diğer kişilerle olan mesafeye dikkat edilmeli ve kişiler maske takmak gibi kendine uygun güvenlik önlemlerini almalıdır. Mevsim değişikliği ile birlikte çok sayıda insan hasta olabileceği için özellikle dışarıdayken ellerimizi daha sık ve doğru şekilde yıkamak, burun ve boğaz temizliğine dikkat etmek önemli olacaktır.

Vücudumuzun dengeli çalışması ve bağışıklığının artması için dikkat edilecek diğer iki önemli konu ise uyku ve egzersiz. Düzenli ve yeterli uyku, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Öte yandan düzenli egzersiz yapıyor olmak da bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Bu alışkanlıkları edinmek ve bu faktörlere dikkat etmek, mevsim geçişlerinde sağlıklı kalmanıza yardımcı olacaktır.