• Haberler
  • Gündem
  • Hollanda Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Isaac Bignan'ın Ülkesine İadesine Karar Verildi

Hollanda Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Isaac Bignan'ın Ülkesine İadesine Karar Verildi

Hollanda tarafından kırmızı bültenle arandığı sırada Türkiye'de yakalanarak adli kontrol kararıyla "ev hapsi" kararı verildiği halde kaçmaya çalıştığı için tekrar yakalanıp tutuklanan İsaac Bignan'ın iadesi için dosyası karara çıktı. Mahkeme tarafından Bignan'ın Hollanda'da 12 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu gerekçe gösterilerek Hollanda'ya iade edilmesi ve kaçma şüphesinin olduğu da göz önüne alınarak tutukluluk halinin devam edilmesi şeklinde karar verildi.

Kırmızı bültenle İnterpol tarafından aranarak ülkemizde yakalanan Hollanda uyruklu İsaac Bignan, çıktığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Bignan, mahkeme tarafından 15 Eylül tarihinde adli kontrol kararıyla "ev hapsi" verilerek tahliye olmuştu. İstanbul Valiliğince yapılan açıklamada ise Bignan'ın evinden ayrılarak aracıyla kaçmak üzereyken polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındığı ve tekrar mahkeme tarafından tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderildiği bildirilmişti. Hollanda'ya iadesi için mahkeme tarafından dosya karara çıktı. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmasında tutuklu İsaac Bignan ile avukatları hazır oldu. 

Kaçmaya çalıştığımı söylediler ama bu doğru değil dedi

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına tercüman vasıtasıyla savunmada bulunan Bignan, "Ben Hollanda’ya geri dönmek istemiyorum. Kendimi bu suçlamanın içerisinde bulmak istemiyorum. Hollanda’nın bana tekrar yargılanma şansını vermesi mümkün değildir. Tahliyemi talep ederim. Son seferinde tahliye edildiğimde avukatlarımla eve gitmiştim. Telefonumu ve bazı kişisel eşyalarımı orada unutmuşum, onları almak için gitmiştim. Arabaya geldiğimde dışarıda bir durum vardı, ben görmedim bile. Arabaya bindim, avukat kapıyı kapattı ne olduğuna bakmak için gitti. 1-2 saniye sonra yakalanmıştım. Gitmek istediğimi söylediler, bu doğru değildir. Direksiyonun başında şoför dahi yoktu. Evin kapısı açıktı. Avukatlarım ve ziyaretçilerim de oradaydı. Durum budur’’ şeklinde savunma yaptı.

Duruşmada Bignan'ın avukatları da müvekkillerinin adli kontrol şartlarını ihlal etmediğini söyleyerek, tutuklama şartlarının oluşmaması sebebiyle adli kontrol şartıyla tahliye olması için talepte bulundular. Cumhuriyet savcısı ise duruşmada verdiği mütalaasında, Bignan'ın ülkesine iade edilmesini ve tutukluluk h alinin devam edilmesi için talepte bulundu. 

Ben Türkiye'de kalmak istiyorum, ailem ve çevrem burada

Duruşmada Bignan'a davaya ilişkin son savunma ve son sözü sorulması üzerine, "Bu mütalaaya karşı ne diyeceğimi bilemiyorum. İade edilmek istemiyorum. Bundan sonraki sürecin en azından tutuksuz olmasını talep ederim. Hayatım ve ailem burada, ben burada kalmak istiyorum. Hollanda’ya dönmek istemiyorum’’ şeklinde ifade etti. 

Mahkeme heyeti dava dosyasının kararını açıklayarak, İsaac Bignan'ın Hollanda'da bulunan 12 yıllık kesinleşmiş hapis cezasının olmasını gerekçe göstererek, Hollanda'ya iade edilmesi ve kaçma ihtimalinin bulunması da göz önünde bulundurularak tutukluluğunun devam etmesine karar verdi.