• Haberler
  • Gündem
  • İngiliz Vatandaşı FETÖ ile Korkutarak 7 Milyon Dolandırdı

İngiliz Vatandaşı FETÖ ile Korkutarak 7 Milyon Dolandırdı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde İngiliz uyruklu bir vatandaşa kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs 7 Milyon lira dolandırarak kaçmaya çalıştığı sırada polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Fethiye ilçesinde yaşayan İngiliz vatandaşı C.İ., kendisini polis olarak tanıtan bir dolandırıcı tarafından kandırıldığını belirterek olayı polise bildirdi. İddiaya göre, C.İ. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Şikayet sonrasında, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığını ve bu kişinin, bankada bulunan paralarının FETÖ üyeleri tarafından sahte paralarla değiştirildiğini iddia ettiğini aktardı. Şahıs, C.İ.'ye, "Üzerinde parmak izi bulunan paraları bize teslim etmelisiniz. Terör örgütü üyelerini yakalayacağız" şeklinde konuştu.

C.İ., daha sonra bu şahısla Ortaca'da buluştu ve şahsa 156 bin dolar, 66 bin euro ve 500 gram altın verdiğini belirtti.

C.İ.'nin ifadesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve paraları ve altınları teslim alan şüpheliyi tespit etti. Şüpheli şahsın kullandığı taksi de belirlendi ve Antalya Karayolu'nda taksi durdurularak şüpheli A.K. gözaltına alındı. A.K.'nin çantasında bulunan altın ve dövizler ise sahibine geri verildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.