Bugünün Haberi
13 Mayıs 2025, 11:48
15
(Güncellendi: 13 Mayıs 2025, 14:24)

İstanbul'da Deprem mi Oldu? İşte İlk Detaylar!

İstanbul, yeni güne Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremle başladı. Büyükçekmece açıklarında saat 07.18'de kaydedilen sarsıntı, İstanbul'un birçok ilçesinde hissedildi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu zonda stres alan değişimleri devam ediyor" diyerek bölgedeki sismik hareketliliğe dikkat çekti.
İstanbul'da Deprem mi Oldu? İşte İlk Detaylar!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin derinliğini 6.84 kilometre olarak açıkladı. Sabah saatlerinde yaşanan sarsıntı, özellikle Avrupa Yakası'nda yaşayan vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Depremi hisseden birçok İstanbullu, sosyal medya platformları üzerinden deneyimlerini paylaştı.

Prof. Dr. Naci Görür'den Kritik Değerlendirme

Depremin ardından açıklama yapan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Kumburgaz Fay Zonu'nda gerçekleştiğini belirtti. Görür, "Bu zonda stres alan değişimleri devam ediyor" ifadelerini kullanarak, Marmara Denizi'ndeki fay hattında sismik hareketliliğin sürdüğüne işaret etti.

Media content

İstanbul 23 Nisan'da 6.2 ile Sallanmıştı

İstanbul, kısa bir süre önce, 23 Nisan tarihinde Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle de sarsılmıştı. Yaklaşık 13 saniye süren bu depremde can kaybı yaşanmamış ancak megakentte büyük paniğe neden olmuştu. Bu depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilmişti.

İTÜ Raporu: Faydaki Enerjinin Büyük Kısmı Hala Duruyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 23 Nisan'daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından hazırladığı raporda dikkat çekici tespitlere yer vermişti. Raporda, deprem sonrası faydaki enerjinin sadece yüzde 12'sinin boşaldığı belirtilmişti. Prof. Dr. Cenk Yaltırak, bu rapora ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu, büyük depremin habercisi değil ama 'Stres boşaldı.' demek de yanlış. Fayın büyük kısmı yerinde duruyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün yaşanan 3.8 büyüklüğündeki deprem ve Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları, Marmara Denizi'ndeki fay hattında sismik hareketliliğin devam ettiğini ve bölgedeki stres birikiminin yakından takip edilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.


24 Haziran 2025, 16:40
2

İki İlde Çifte Yangın Alarmı Havadan ve Karadan Müdahale Başladı

Türkiye'nin iki farklı ilinde, Bursa ve Çanakkale'de çıkan orman yangınları ekipleri alarma geçirdi. Her iki yangına da havadan ve karadan yoğun müdahale başlatıldı. Yangınların çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ekipler alevleri kontrol altına almak için zamana karşı yarışıyor.
İki İlde Çifte Yangın Alarmı Havadan ve Karadan Müdahale Başladı

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye hızla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangına müdahale hem karadan arazözler ve yer ekipleriyle hem de havadan söndürme helikopterleri ve uçaklarıyla devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle yayılma riski bulunan yangını kontrol altına alma çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Media content

Çanakkale'de Tarım Arazisinden Ormana Sıçrayan Yangın

Diğer bir orman yangını haberi ise Çanakkale'den geldi. Saat 13.30 sıralarında Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bulunan Kızılköy ile Çetmi köyleri arasındaki tarım arazisinde henüz nedeni belli olmayan bir yangın başladı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, ne yazık ki yakındaki ormanlık alana sıçradı. İhbarın ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler derhal bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için hem havadan (helikopterler) hem de karadan (arazözler ve itfaiye ekipleri) aralıksız müdahalesini sürdürüyor.

Her iki ildeki yangınların da yerleşim yerlerine sıçramaması ve en kısa sürede kontrol altına alınması için büyük çaba sarf ediliyor.

İlginizi Çekebilecek Haberlerimiz

Aşağıya kaydırmaya devam edin...