• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker kimdir, neden istifa etti?

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker kimdir, neden istifa etti?

Türkiye'de İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla beraber istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye'de İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla beraber istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı bu istifayla birlikte 42'ye düştü.

Adnan Beker, İYİ Parti'den istifasını "İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti'ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti'den istifa ediyorum" sözleriyle duyurdu.

ADNAN BEKER NEDEN İSTİFA ETTİ?

Açıklamasında İYİ Parti Genel Bakanı Meral Akşener'e atıfta bulunmaması dikkatleri çekerken Beker "Başta çok değerli Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere, İYİ Parti İlçe Başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve İYİ Parti'ye oy vermiş tüm vatandaşlarımızla bugüne kadar nasıl hemhal olduysak bugünden sonra da kapım ve telefonum her zaman açık olacaktır." ifadelerini kullandı.

ADNAN BEKER KİMDİR?

Adnan Beker, 1964 yılında Ankara doğdu. İYİ Parti 28. dönem Ankara milletvekilidir. Aslen Yozgat'ın Çadırardıç köyündendir.

Genç yaşta ticarete atılan Adnan Beker; Petrol, inşaat, enerji sektöründe çeşitli faaliyetler gösterdi.

TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği, Çeşitli STK, Vakıf ve Dernek başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Adnan Beker evli ve 4 çocuk babasıdır.