• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener İttifak Sisteminden Vazgeçtiklerini Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener İttifak Sisteminden Vazgeçtiklerini Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Bölge İstişare Toplantısında 'Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. İttifak sistemini reddediyoruz. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz' şeklinde açıklama yaptı.

İYİ Parti Trakya Bölge İstişare Toplantısı'na katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, millet ittifakını ve CHP'yi eleştirmeye devam ediyor. Akşener, partisinin aldığı karara göre artık ittifak sistemini terk ettiklerini açıkladı ve "Artık ittifak sistemini kabul etmiyoruz. Bu yöntemle ilerlemeyeceğiz. Sadece bugün değil, 2028'de de kendi parti kimliğimizle seçimlere katılacağız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi için CHP'den İYİ Parti'ye geçiş yapan ve daha sonra tekrar CHP'ye dönen 15 milletvekili konusundaki açıklamalara da değinen Akşener; "15 milletvekilinin borcunu ödedik ve hatta şu an alacaklıyız" dedi.

Akşener, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri konusunda da çarpıcı bir açıklamada bulundu ve "CHP bünyesinde yer alan birçok siyasetçi, 15 milletvekili meselesini sürekli olarak gündemde tutuyorlar. Eğer bu bir borçsa, biz bunu İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek ödedik. Şu an hala alacaklıyız" ifadelerini kullandı.