• Haberler
  • Sağlık
  • Japonlar Açıkladı: Bu Virüs Sadece Erkekleri Öldürüyor

Japonlar Açıkladı: Bu Virüs Sadece Erkekleri Öldürüyor

Dünya son 10 yıldır virüslerle mücadele ediyor. Korana virüs bunlardan en etkilisi olmuşken, şimdi de Japon Bilim insanlarının açıklamasına göre sadece erkekleri öldüren bir virüs keşfedildi. Peki, bu virüs nedir, bulaşıcı mıdır?

Japon bilim insanlarının uzun süren araştırmaları ve tırtıllar üzerinde gerçekleştirdikleri deneyler sonucunda elde ettikleri verilere göre, virüsün evrimleşerek sadece erkek tırtılları etkilediği ortaya çıktı. Bu çarpıcı bulgular, zararlı böcek popülasyonunu etkileyerek, böcek türlerinin yok olmasına neden olabileceği konusunda İngiliz bir uzman tarafından açıklandı.

Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü'nden Daisuke Kageyama, çalışmanın yazarlarından biri olarak, "Yakın gelecekte benzer vaka sayılarının daha da artabileceğini umuyorum" şeklinde bir açıklama yaptı.

Japonlar Açıkladı: Bu Virüs Sadece Erkekleri Öldürüyor

Virüs Nasıl Ortaya Çıktı ?

Virüsün keşfi, Minami Kyushu Üniversitesi'nde araştırma teknisyeni olan Misato Terao tarafından gerçekleştirildi. Terao, virüsün varlığını üniversitenin terasında hava alırken tırtılların bitkileri farklı bir şekilde kemirdiğini gözlemleyerek fark etti. Yapılan çalışmalarda, tırtılların çoğunun ilginç bir şekilde dişi olduğunu belirleyen araştırmacı Shintani, bu dişilerle yapılan çiftleştirmelerin ardından 13 nesil boyunca büyük çoğunluğun dişi olduğu saptanan tırtılları inceledi. Bu dikkat çekici durum, "Erkek katili" bir virüsün varlığına işaret etti.

Shintani, geçmiş deneyimlerine dayanarak tırtıl hücrelerinin sitoplazmasını inceledi ve anlaşılamayan mikropların anneden çocuklarına geçtiğini belirledi. Bu keşif, zararlı böcek popülasyonunu kontrol etmek ve korumak amacıyla gelecekte yeni stratejiler geliştirmek adına önemli bir adım olabilir.