• Haberler
  • Gündem
  • Kağıthane'de Korkutan Kaza: Otomobil Korkulukları Kırarak Bahçeye Uçtu, Çocuklar Son Anda Kurtarıldı

Kağıthane'de Korkutan Kaza: Otomobil Korkulukları Kırarak Bahçeye Uçtu, Çocuklar Son Anda Kurtarıldı

Kağıthane ilçesinde, babaları aracı park ettikten sonra el frenini çekmeyi unutan çocuklar, otomobilin kontrolden çıkarak apartman boşluğuna uçmasına neden oldular. Bu dehşet dolu anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan çocuklar, hızla olay yerine gelen vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Dün saat 15.45 sularında, Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde olağanüstü bir olay meydana geldi. Olay, yabancı uyruklu olan Amer Abüstani (26) adlı bir bireyin yaşadığı sokağa akşam saatlerinde iki çocuğuyla birlikte geldiğinde gerçekleşti. Araçtan inerken, çocukları iddiaya göre el frenini çekmedi ve araç geriye doğru kaymaya başladı.

El freni çocuklar tarafından indirilen otomobil tehlike saçtı

Aracın geriye doğru kayarken park halindeki bir araca çarpması kaçınılmazdı. Bu çarpışmanın ardından otomobil duramadı ve içerisindeki çocuklarla birlikte kaymaya devam etti. Kaldırımı aşarak demir korkulukları kırdı ve bir binanın zemin katındaki bahçeye uçtu. Bu kaza sırasında çocuklar araç içinde mahsur kaldı, ancak bahçede kimsenin olmaması, faciadan dönülmesini sağladı. Bu dehşet anları ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Vatandaşlar çocukları kurtardı

Olayın seslerini duyan çevre sakinleri hemen olay yerine geldi ve içeride mahsur kalan çocukları kurtarmak için harekete geçti. İçerideki çocuklar hızla kurtarıldı ve hafif yaralı oldukları belirlendi. 2 çocuk için olay yerine gelen sağlık ekibi, ilk müdahaleleri yaparak ambulansla hastaneye nakletti. İtfaiye ekipleri güvenlik önlemleri almak amacıyla olay yerine ulaşırken, polis ekipleri kaza hakkında soruşturma başlattı ve tutanak tuttu.

Otomobil vinç yardımıyla kurtarıldı

Kaza sonrasında çevre sakinleri büyük bir şok yaşadı. Boşluğa düşen araç, vinç yardımıyla kurtarıldı. Çevrede maddi hasar meydana geldi. Araç sahibi baba ise polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Polis, olayla ilgili çalışmalarına devam ediyor.