• Haberler
  • Sağlık
  • Klavye Temizliğini Sakın İhmal Etmeyin! Bu Bakteriler Ciddi Risk Oluşturuyor!

Klavye Temizliğini Sakın İhmal Etmeyin! Bu Bakteriler Ciddi Risk Oluşturuyor!

ündelik hayatımızda en sık kullandığımız eşyalar şüphesiz ki teknolojik cihazlardan oluşuyor. Bunlardan birisi de bilgisayarlarımız. İster masaüstü PC ister lap-top olsun, pek çok alanda ve birçok amaç için neredeyse her gün bu teknolojik ürünleri kullanmaktayız.

Gündelik hayatımızda en sık kullandığımız eşyalar şüphesiz ki teknolojik cihazlardan oluşuyor. Bunlardan birisi de bilgisayarlarımız. İster masaüstü PC ister lap-top olsun, pek çok alanda ve birçok amaç için neredeyse her gün bu teknolojik ürünleri kullanmaktayız. Ancak bilgisayarlarımızın ayrılmaz bir parçası olan klavyeler, sağlığımızı tehdit ediyor olabilir. Eğer doğru bir şekilde klavye temizliği yapmıyorsanız risk altında olabilirsiniz.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, bilgisayar klavyelerimiz bakteri yuvası olabilir. Neredeyse her gün ve gün içinde saatlerce kullanmış olduğumuz klavyeler, sağlık açısından tehlikeli olabilecek bakteriler içerebiliyor. Klavyelerde bakteri üremesinin en büyük sebeplerinden birisi ise bilgisayar başında yemek yenmesi gibi durumlar. Bir şeyler atıştırırken ya da yemek yerken dökülen kırıntılar, klavye üzerinde ve özellikle de tuş aralıklarında bakteri üremesine neden olmakta. Yapılan araştırmalara göre ise doğru düzgün temizlenmeyen klavyelerde, bir klozetteki kadar bakteri bulunabiliyor.

Klavyeler Hiç Masum Değil!

İngiliz bilim inşalarının yapmış olduğu araştırmalara göre klavyeler, bakterilerin ve çeşitli türde mikroorganizmaların yayılması için oldukça uygun bir ortam sunmakta. Çevrede bulunan bakteriler, oldukça kolay bir şekilde klavyelere geçebiliyor ve burada çoğalabiliyor. Klavye üzerinde en sık görülen bakteriler arasında ise sağlık için ciddi sıkıntılar yaratabilen E. coli, S. Aureus ve E. Faecalis bulunuyor. Bu bakteriler, bağışıklık sistemi zayıfladığında fırsatçı bir patojen olarak hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Özellikle bağışıklığı düşük insanların, klavye temizliğine dikkat etmesi bu açıdan son derece önemli.

Klavyenin potansiyel bir bakteri yuvası olması göz önüne alındığında, düzenli ve doğru bir şekilde temizlenmesinin büyük önem taşıdığını söylemek gerekiyor. Yapılan araştırmalarda, bazı insanların klavyelerini hiç temizlediği de görülüyor. Ancak klavyeler, düzenli bir temizlik istiyor. Bu açıdan düzenli olarak klavyeleri temizlemek ve dezenfekte etmek önemli bir detay.

Klavyeye çeşitli bakterilerin taşınmasının bir başka nedeni ise ellerin yeterince temiz olmamasından da kaynaklanıyor. Ellerimiz yeterince hijyenik olmadığı durumlarda bakterileri klavye üzerine taşımış oluyoruz. Bu nedenle klavye kullanımı öncesi ve sonrasında da ellerin temizliğine dikkat etmek önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.