KYK Başvuru Sonuçları Açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru yapan yüz binlerce üniversite okuyan öğrencinin merakla beklediği 2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yaptığı "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun" duyurudan sonra açıklandı.

2023-2024 eğitim dönemi için KYK burs başvuruu sonuçları açıklandı. Üniversite okuyan öğrencilerin eğitim masraflarında hem de eğitim gördükleri şehirdeki yaşandılarını kolaylaştırmak için KYK burs başvurusunda bulunan öğrenciler, e-Devlet platformu üzerinden KYK burs başvuru sonuçlarını sorgulayarak öğrenebilecekler. 

Bakan Bak KYK Burs Başvuru Sonuçlarının Açıkalndığını Duyurdu 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yaptığı "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun" şeklinde açıkalma ile burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

KYK Burs Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

2023-2024 dönemi Kerdi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçlarını bekleyen öğrenciler e-Devlet ekranları üzerinden giriş yaptıktan sonra sorgulayabilecekler. 

Başvuru yapan öğrenciler aşağıdaki linke takılayarak başvuru sonucunu öğrenebilirler. 

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KYK Burs Ücreti Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre 2024 yılı kredi ve burs ücretlerinin lisans okuyan öğrenciler için 2 bin TL, yüksek lisans okuyan öğrenciler için 4 bin TL ve doktora okuyan öğrenciler için 6 bin TL'ye çıkarıldığını belirtti. 

KYK Burs Ücretleri Ne Zaman Yatacak?

KYK bursundan ilk defa yararlanacak olan öğrenciler için başvuru yaptıkları dönemin öğretim yılı başı itibariyle normal öğrenim süresince ödeme yapılacaktır. Kredi kullanacak öğrenciler T.C. kimlik numaralarının son rakamlarına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödemeler hesaplarına yatacaktır. 

Ödeme alacak öğreniclere verilecek olan şifreler ile internet üzerinden kerdi ve bursların ödeneceği Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilecekler. Ayrıca öğrenciler ilgili banka şubelerinden bankamatik kartlarını alabilecekler.