• Haberler
  • Eğitim
  • MEB Teneffüs Sürelerini Değiştirdi! Yeni Teneffüsler Kaç Dakika Olacak?

MEB Teneffüs Sürelerini Değiştirdi! Yeni Teneffüsler Kaç Dakika Olacak?

Öğrencilerin teneffüs sürelerine MEB tarafından bir düzenleme getirildi. Getirilen düzenleme kapsamında öğrencilerin beslenme saatlerinin daha yeterli olması ve ders aralarının daha verimli kullanılması amacıyla saatlerde değişiklik yapıldı.

Öğrencilerin teneffüs sürelerine MEB tarafından bir düzenleme getirildi. Getirilen düzenleme kapsamında; öğrencilerin beslenme saatlerinin daha yeterli olması ve ders aralarının daha verimli kullanılması amacıyla saatlerde değişiklik yapıldı. MEB tarafından konuyla ilgili tüm detaylar açıklandı. İşte yeni teneffüs süreleri…

Okullarda teneffüs sürelerine yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. MEB başta olmak üzere birçok okul yönetmeliği teneffüs saatlerinde değişime gitti. Okul Öncesi Eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı ve İlköğretim Kurumları, ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair resmi gazetenin bugünkü sayısında gerekli detaylara yer verdi.

Yeni Teneffüsler Kaç Dakika?

Teneffüs saatleri ile ilgili Resmi Gazete üzerinden yayınlanan madde kapsamında; bir ders saatinin toplumda 40 dakika olacağı açıklandı. Okul yönetimi tarafından eğer tekli eğitim uygulanıyorsa, bu okullarda bir teneffüs saatinin en az 20 dakika olması gerektiği açıklandı. Ek olarak diğer teneffüs saatlerinin ise en az 15’er dakika olması gerektiği eklendi. Eğer okul yönetmeliğince ikili eğitim sistemi uygulanıyorsa, bu okullarda ise teneffüs saatlerinin en az 10’ar dakika olması gerektiği dile getirildi.

Devamsızlık Süresi 15 Gün Olarak Belirlendi

Devamsızlık süresiyle ilgili yeni yapılan düzenlemeye göre okula gelmeyen öğrenciler; eğer bir derse girdiği halde bir ya da birden fazla derse girmiyorsa, ilgili durum öğrencilerin velisine aktarılacak. Öğrencinin toplam 5, 10 ve 15 gün devamsızlıklarında ise yine velilere bilgilendirme gönderilecek.

Kontrol kaydı olan, sürekli tedavi altında olan veya organ nakli gerektiren bir rahatsızlığı bulunan, kaynaştırma/bütünleştirme öğrencisi olan, emniyet, sosyal hizmet ve asayiş birimlerinden herhangi birinde resmi raporları bulunan, koruma altında olan öğrenciler için ise devamsızlığın 30 gününde de gerekli bildirim gönderilecek.