• Haberler
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye'de piyasaların akıbeti merakla beklenirken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına da kısa süre kaldı.

Türkiye'de piyasaların akıbeti merakla beklenirken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına da kısa süre kaldı. Piyasaların da merakla beklediği verilere de kısa süre kala ekonomistler de faiz beklentilerini paylaşmaya başladı.

EKİM AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bu hafta Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında toplanacak. 26 Ekim 2023 Perşembe günü de düzenlenecek olan PPK toplantısı da saat 14:00'de sona erecek ve toplantı sonrası da TCMB resmi internet adresi üzerinden de faiz kararları kamuoyu ile paylaşılacak.

Faiz kararına da kısa bir süre kala çeşitli medya gruplarında faiz anket sonuçları da paylaşıldı.Toplamda 22 ekonomistin katıldığı faiz anketinde ortalama faiz beklentisi yüzde 34 seviyesinde oldu.

22 ekonomistten 12'si 500 baz puanlık faiz artırımı beklerken 6'sı 250 baz puanlık faiz artırımı beklediğini bildirdi. 3 kişi 300 baz puanlık faiz artırımı beklerken 1 kişi ise 400 baz puan faiz artırımı olacağı öngörüsünde bulundu.

2023 yıl sonu içinde 16 ekonomist medyan faiz trahminini verdi ve ortalama yüzde 40 civarında olması beklendiği bildirildi.