• Haberler
  • Gündem
  • Mülakatsız personel alım ilanları! Cumhurbaşkanı onayladı mülakatsız 1500 personel alımı yapılacak

Mülakatsız personel alım ilanları! Cumhurbaşkanı onayladı mülakatsız 1500 personel alımı yapılacak

Türkiye'de Ticaret Bakanı Ömer Bolat, A Haber'de son dakika açıklamalarında bulundu. Canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

Türkiye'de Ticaret Bakanı Ömer Bolat, A Haber'de son dakika açıklamalarında bulundu. Canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı'na yapılacak 1500 memur alımına değindi.

Seçimlerden sonra hükümetin kurulmasıyla ilgili 2 şeye odaklandıklarını belirten Bakan Bolat açıklamasında, "3 Haziran'da hükümetin kurulmasından sonra Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde en önemli hedeflerimiz enflasyonla mücadele ve hayat pahalılığının azaltılması, diğeri ise deprem bölgesinde çalışmalar, evlerin yapılması, depremzedelerin evlerine kavuşması olarak ortaya çıkmasını sağlamak.

Enflasyonla mücadele topyekun bir mücadele. Merkez Bankası'nın bir numaralı hedefi fiyat istikrarını korumak. Maliye Bakanlığının kredi maliye ve para politikaları, Merkez Bankası'nın faiz ve döviz politikaları bu amaca yöneliktir.

Ticaret Bakanlığı'na yüklenen görev ise piyasalarda fahiş fiyatlara karşı denetim ve mücadele etmektir. Bu şekilde enflasyonu azdırmaya çalışan kötü niyetli veya stokçulara karşı denetim yapmaktır. Biz bunları nasıl yapıyoruz? İl Ticaret Müdülükleri bünyesinde denetim elemanları vasıtasıyla yapıyoruz" açıklamaları yaptı.

1500 MEMUR ALIMI YAPILACAK

Bakan Bolat açıklamalarının devamında da memur alımlarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1500 memur alımını onayladığını ifade eden Bakan Bolat, en geç birkaç hafta içinde ilanın ÖSYM üzerinden yayınlanacağını da belirterek, "Bakanlık Teftiş Kurulundaki personeller üzerinden yapıyoruz. Elimizdeki yetki ile sektör ve ürünlere yönelik yönetmelikler çıkarıyoruz. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızdan aldığımız izinle çok yakında, birkaç haftalık süre zarfında ÖSYM üzerinden KPSS ile 1500 memur alımı gerçekleştireceğiz. Ve onları denetçi olarak yetiştireceğiz ve piyasada denetimlerde çalışacaklar" dedi.