• Haberler
  • Yaşam
  • Nesli Tehlike Altındaki 'İnsan Yüzlü' Balık Antalya Sahillerinde Yakalandı

Nesli Tehlike Altındaki 'İnsan Yüzlü' Balık Antalya Sahillerinde Yakalandı

Antalya'nın Manavgat ilçesi açıklarında bir balıkçının ağına takılan ve 'insan yüzlü' olarak bilinen sapan balığı, Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan türler arasında yer alıyor. Nesli azalma tehlikesiyle karşı karşıya olan balık, 170 santim boyunda olarak balıkçının teknesine çıkarıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesi açıklarında bir balıkçının ağına takılan ve "insan yüzlü" olarak bilinen sapan balığı, Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan türler arasında yer alıyor. Nesli azalma tehlikesiyle karşı karşıya olan balık, 170 santim boyunda olarak balıkçının teknesine çıkarıldı.

Balıkçı, yakaladığı balığın ölçüm ve tartım işlemlerini yaparak, türün avlanmasının yasak olduğunu fark etti. Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, tür hakkında bilgi vererek, aşırı avlanma ve az üreme sebebiyle tehlike altında olduğunu ifade etti.

Bilinçli balıkçı, nesli tehlikedeki balığı tekrar denize bırakarak, koruma altındaki bir türün yaşatılmasına katkı sağladı. Böylece Antalya sahillerinde yakalanan nadir bir balık türü, av yasağına uyularak geri bırakılarak korundu.