• Haberler
  • Gündem
  • Olumsuz Hava Şartları Kafkametler Gemisinin Arama Çalışmalarına Engel Oldu

Olumsuz Hava Şartları Kafkametler Gemisinin Arama Çalışmalarına Engel Oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz günlerde batan Kafkametler isimli yük gemisinin mürettebatını arama çalışmaları bugün kötü hava şartları nedeniyle durdurulmak zorunda kalındı.

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesi açıklarına 19 Kasım tarihinde mendirğe çarpması sonucu batan Türk bayraklı Kafkametler isimli yük gemisinde arama tarama çalışmaları 7 gündür devam etmekteydi. Arama tarama çalışmalarında mürettabattan Cemal Turan, telsiz zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2. makinist Göksel Özel, Satılmış Uslu, Mustafa Nacar ve Ömer Hebip'i bulmak için ekipler kapsamlı çalışma yürütüyor. 

Bugün sabah saatlerinde rüzgarın etkili oduğu halde dalgıç ekipleri kontrollü bir şekilde batan gemiye inerek kayıp mürettabattın bıraktığı bir iz bulmaya çalışırken, öğle saatlerine doğru sağanak yağışın başlaması ve şiddetli rüzgar gibi olumsuz hava şartlarının artması nedeniyle çalışmaların zora girmesi sebebiyle arama tarama çalışmalarına ara verildi. 

Arama tarama çalışmalarını yapan askeri gemi ve dalgıçların limana geri döndükleri bilgisi alınırken, ara ara çevrede bot ve helikopter vasıtasıyla yüzeyde aramalar devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli fırtına uyarısından sonra ilçede tedbirler sıkılıştırıldı.