PKK Operasyonunda HDP İl Başkanı Gözaltına Alındı

Silahlı terör örgütü PKK'KCK'ya yönelik Kocaeli merkezli 9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda örgütün cezaevi dış koordinasyon yapılanması için faaliyet yürüten ve örgüte kadrolu militan yetiştirmek için eylemlerde bulunduğu tespit edilen 30 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın hükümlülerine yönelik finansal destek sağlayarak örgütten kopmalarını engellemek amacıyla, cezaevlerinde örgütün ideolojisine uygun militanlar yetiştirmeyi hedefleyen 'terör örgütü cezaevi dış koordinasyon' yapılanması içinde faaliyet gösteren 35 şüpheliyi tespit etti. Bugün Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde gerçekleştirilen aramalarda, örgütsel belgeler, yasaklı yayınlar, dijital materyaller, önemli miktarda nakit para, sözde bayraklar ve birçok fişek ele geçirildi. Kaçak durumda olan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gözaltına alınanlar arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015'te düzenlenen 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat gibi isimler de bulunuyor.